-
Tapu kaydı arama
İyi Günler,
Bir ticari alacağıma karşılık alacaklı olduğum kişinin üzerine kayıtlı olduğu taşınmaz olup olmadığını tapu kayıtlarında ( şifaen konuşmalarımızda İst. Bahçelievler'de bir dükkan olduğu söylenmişti) bulabilir miyim bulursam üzerine tedbir koyabilir miyim?
Tşk.
-
Re: Tapu kaydı aram
Tapu kayıtları aleni olup; tüm vatandaşlarımız incelemek istedikleri kayıtları inceleyebilirler. Sizdebulmak istediğiniz gayrimenkulün kayıtlşı olduğu tapu dairesine giderseniz istediğiniz bilgilere ulaşma şansınız olacaktır. Tedbir koydurma şansınız vardır. Ancak ihtiyati tedbir açacağınız alacak davası ile birlikte talep etmeniz gereken bir kavramdır. Fakat elinizde alacağınız kanıtlayan bir yazılı belge varsa örn: senet gibi İhtiyati haciz yoluna gider iseniz sizin için daha iyi olacağı kanısındayım. Ancak alacağınız olan şahsın tapu kaydından gayrimenkulü olduğunu tespit ettiğiniz aynı gün bir avukata giderek profesyonel yardım almanızda ve de yukarıda size verdiğim bilgiler ışığında avukatınızla hareket etmenizde fayda vardır.
-
Re: Tapu kaydı arama
İlginize teşekkür ederim. Evet elimde bu şahıs ile ilgili kıymetli evrak vardır,gereğini yapacağız.
-
Cevap: Tapu ilgili soru
mrhb öncelik sorucagım sorunun cvbını burda bulanilecekmiyim bilimiyorum şimdi biz gecekonduda oturyoruz bu gecekondunun elimizde tapumuz yok ama arsa satıs fisimiz var zamanında dedemi bi mutahit kandırmıs ve tapuyu vermemiş biz bu gecekonduda 1970 den beri oturuyoruz ve hic kesintisiz vergisini elektrigini suyunu herseyini yatırıyoruz ve bugun tapu mudurlrgunden geldiler bana sordular tapunuz var mıdiye bende yok dedim acaba bizim evimizden atarlar mı ne cvb bekliyorum baska gidecek bi yerimizde yok eger cvb veremezseniz en azında cvbını bula bilecegim bi site onerirseniz cok memnun olurum tesekkur ederim