İmzalı açık (boş) seneti nasıl tahsil ederim
Bundan 6 ay önce birisine borç para verdim. Borcuna karşılık bana yalnızca imzasını attığı ve adını soyadını yazdığı boş bir senet verdi. Yani senette herhangi bir mebla yazılı değil. Şimdi ise borcunu ve senedi inkar ediyor. Bana borcunu ödemeyeceğini söylüyor. Ben bu senedi nasıl kullanacağım. Üzerine ban olan borcunu yazsam icra yolu ile tahsil edebilirmiyim. Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.
Re: İmzalı açık (boş) seneti nasıl tahsil ederim
ahhh ah o boş senet nelere kadir :) bi bilsen ben azmı çektim o yüzden. dilediğin gibi yaz ver icraya varını yoğunu alırsın bi donu kalır :P
Aynı şey benim de başıma gelmişti.Kefalet karşılığı açık senet almıştım.Aradan birkaç yıl geçmesine rağmen kefalet bedeli ödenmeyince,profesyonel yardım aldım.Avukatımın adı N.M. idi.Netice mi?Senedim bile yok oldu.Elimde, boş senet fotokopisinde avukatın, "Bu senedi aldım" diye imzası olmasına rağmen.
İyi günler...
Alıntı:
Av.Sema Kızıl rumuzlu üyeden alıntı
tabiki icraya koyup tahsil edebilirsin.İmzanın ona ait olması yeterli ama senedi doldururken unsurlarında eksiklik ve yanlışlık yapma doldurma esnasında bir avukattan yardım iste yapacağın bir hata senedi yyok sayabilir.Senedi boş vermek tamamen boş verenin sorumluluğundadır.İstediğin vadeyi ve miktarı atabilirsin.Ama gerçek borcu yazarsan daha dürüst davranmış olursun tabi ki :))))İcra işlemi içinde profesyonel bir yardım şart tabi ki .....
sema k
Elimde şubat 2009 tarihli 15000 ytl lik senet var şu anda acil nakite ihtiyacım olduğundan bankaya kırdırmak istiyorum.Prosedürü ve elime ne kadar geçeceği hakkında bilginiz var mı. Teşekkürler..
Alıntı:
ccrmurat rumuzlu üyeden alıntı
Elimde şubat 2009 tarihli 15000 ytl lik senet var şu anda acil nakite ihtiyacım olduğundan bankaya kırdırmak istiyorum.Prosedürü ve elime ne kadar geçeceği hakkında bilginiz var mı. Teşekkürler..
Senet kırdırma diye birşey yok. Çek kırdırabilirsin onuda faktoring şirketleri yapar. Tabi sorunsuz çek olması lazım. Ayda %4 gibi bir oranla kırıyorlar sizin tabirinizle :)
Alacaklı olduğum kişi cezaevindeymiş
--------------------------------------------------------------------------------
ödeme tarihi açık olarak 3 sene evvel alacaklı olduğum kişiden senet aldım ben adanadayım o mardinde. baktımki bugün yarın oyalıyor. onu icraya veremeye karar verdim. sadece kapatmadıysa iş adresini biliyorum. birde senette kefili de var. kefilden öğrendiğim kadarıyla alacaklı olduğum kişi cezaevindeymiş. bu durumda icra takibi başlatmam lehimemi Aleyhime mi olur. kimlik bilgileri yok çünkü bende.