Davacı kadın çalışıyor davalı erkek çalışmıyor ve iş bulmaya çalışmıyorsa erkek için yoksulluk ve tedbir nafakası bağlanır mı?
Printable View
Davacı kadın çalışıyor davalı erkek çalışmıyor ve iş bulmaya çalışmıyorsa erkek için yoksulluk ve tedbir nafakası bağlanır mı?
Erkek ya da kadın olması tedbir nafakasının veya yoksulluk nafakasının bağlanması için önem arz etmez. Bağlanacak nafakarda hakim tarafların ekonomik durumlarını gözönünde tutarak değerlendirme yapar.
"Evin reisi erkektir" hükmü medeni kanundan çıkarılmış, "kadın ve erkeğin imkanları oranında aile bütçesine katkı yapacakları" hükmü konmuştur.
Bu yüzden teoride erkeğe de, kadına da aynı koşullarda nafaka bağlanması gerekir.
Erkek er olarak askerlik yapıyorsa, veya çalışmayı engelleyen sakatlığı veya hastalığı varsa nafaka bağlandığı görülmüştür.
Ama keyfi olarak çalışmayan erkeğe kolay kolay nafaka bağlanmaz, çalışsaydı alabileceği ücret üzerinden değerlendirme yapılır. Bu şekilde bağlandığına dair bir örnek varsa, paylaşırsanız sevinirim.
kendini aldattma, oyle bu calisiyor, o calismiyor..... hic onemli degil...
onemli olan kadin ve erkek'dir...
kadin'san nafaka alirsin (bu garanti) erkek'sen alamasin (bu garanti)... bu is bu kadar kolay'dir.....
kadin'in hakklari var.... erkegin hakklari yok..... bu kadar kolay....
kadin "ben biktim yeni koca istiyorum" deyip dava acabilir, hic korkmadan ve utanmadan nafaka'da verilir ona, "sen maden kocan'dan bikdin", al bu nafaka'lari zahmet oluyor.......
ama erkek bunu yaparsa......
HUKUKLAR'DA ESITLIK YOK!! ERKEGIN HAKKLARI YOK!!