-
İhbar tazminatı
istanbul merkezli bir işletmede çalışıyorum bu işletme manisa da bir fabrikanın bakımını üslendi ancak kendi aralarındakı sözleşme şubat ayında sona eriyor
bana sözlü olarak bu bildirildi istanbul daki yetkili bana sadece kıdem tazmatı verileceği ihbarı verilmeyeceğini belirti bu şekli ile ihbar tazminatı alamazmıyım
ssk pirimlerini asgari ücret üzerinden yatılmış buna itaraz edebilirmiyim
-
Re: ihbar tazminatı
İş sözleşmenizde başka bir ilde görev yapmaya muvaffakat vermedi iseniz, gitmek zorunda değilsiniz. Bu durumda işvereniniz siz kıdem ve ihbar tazminatı ödeyerek çıkarabilir.
SSK primlerinizin asgari ücret üzerinden yatırılması hususunda işvereninizin bağlı bulunduğu SSK Müdürlüğü'ne yazılı şikayettte bulunabilirsiniz.
Selamlar,
-
Re: İhbar tazminatı
iş sözleşmenizde başka bir yerde çalışmaya muvafakat ettiğinize dair bir beyan olsa idi işveren size kıdem tazminatı da vermezdi. Dolayısıyla böyle bir hüküm olmadığını sanıyorum.
İhbar tazminatı denilen tazminat iş arama iznine denk gelir. Çalıştığınız süreye bağlı olarak 0-6 ay=14 gün 6-18=28 gün 18-36=42 ve 3 yıldan fazlası 56 gün önceden (işten çıkarılmadan önce) işveren size günlük 2 saat iş arama izni vermelidir. veya hepsini toplu olarak da kullanabilirsiniz. İşveren, mesajınızdan anladığım kadarıyla böyle bir izni size vermemiş eğer iş sözleşmeniz belirli süreli bir iş sözleşmesi değilse ( iş akdinizin bitim tarihi iş sözleşmenizde belirtilmemişse) işveren bu ücreti ödemek zorundadır.
Aldığınız maaşla SSK primleri arasındaki farkı her ne kadar SSK'ya şikayet etme hakkına sahip iseniz de bunu ispatlamanız kolay değildir. Eğer elinizde banka dekontları gibi belgeler varsa müstesna. Sanıyorum ki işvereniniz size bordrolara imza attırıyordur ve bordrolarda da ücretiniz asgari ücret olarak görülüyordur. Bu sebeple şikayetiniz muhtemelen sonuçsuz kalacaktır.
Elinizde başkaca belgeler veya tanıklar mevcut ise bu konuda dava açmanız daha yararlı olacaktır. Ama açacağınız davanın giderleriyle elde edeceğiniz yarar arasındaki farkı da iyice incelemenizi öneririm.
selamlar...
-
bana verilen belgede...
şirketimizde 17/09/2005 tarihinde işe başlamış olan .......... sicil numarası ile çalışmakta olan fatih özdamarın karşı firmanın sözleşmemezi fesh etmesi sebebi ile işine son verilmiştir. işten ayrılma ile ilgili olarak kendinize yeni iş bulabilmek için izin verilecektir. ihbar başlama tarihi 19/01/2007 ihbar bitiş tarihi olan 16/02/2007 tarihinde işinize son verilecektir
yetkili kişi imza fatih özdamar
atmış
bu şekilde bana e-mail adresime 30/01/2007 tarihinde ihbar çekildi. ve bunu imzalayıp göndermem istedi. bu zaman zarfında 01/02/2007-16/02/2007 tarihleri arasında kullanılmak üzere yıllık izin hakkımı kullandırıyolar(bu izni iş bulmam için verilen zamana sayıyorlar)
bu durumda ne yapmamı önerirsiniz..
yardımcı oldugunuzdan dolayı teşekkürler
-
bana verilen belgede...
şirketimizde 17/09/2005 tarihinde işe başlamış olan .......... sicil numarası ile çalışmakta olan fatih özdamarın karşı firmanın sözleşmemezi fesh etmesi sebebi ile işine son verilmiştir. işten ayrılma ile ilgili olarak kendinize yeni iş bulabilmek için izin verilecektir. ihbar başlama tarihi 19/01/2007 ihbar bitiş tarihi olan 16/02/2007 tarihinde işinize son verilecektir
yetkili kişi imza fatih özdamar
atmış
bu şekilde bana e-mail adresime 30/01/2007 tarihinde ihbar çekildi. ve bunu imzalayıp göndermem istedi. bu zaman zarfında 01/02/2007-16/02/2007 tarihleri arasında kullanılmak üzere yıllık izin hakkımı kullandırıyolar(bu izni iş bulmam için verilen zamana sayıyorlar)
bu durumda ne yapmamı önerirsiniz..
yardımcı oldugunuzdan dolayı teşekkürler
-
16 ay zarfında sadece bir kere maaş bodrusunu imzaladım diğer ayların maaş bodrosu imzalanmadı