Kıbrısta Parali Oyun Hakkindaki Mevzuat
İyi günler,
Arkadaşlar sizlerden bir ricam olacak aşağıdaki konu hakkında bilgisi olanlar beni bu konu hakkında bilgilendirirlerse çok sevineceğim.
Kıbrıs merkezli bir paralı oyun web sitesi kurma fikri ve düşüncesi içerisindeyiz. Bu site kesinlikle Türkiye'ye çalışmayacak. Site İngilizce ve/veya başka dillerde olabilir. Fakat Türkiye tabanlı veya hedefli olmayacak. Böyle bir projenin kıbrıstaki mevzuata uygunluğunu ve kıbrıs hukukundaki gereklilik ve şartları hakkında bilgi sahibi olmak istiyorum.
Bu konu hakkında bilgi sahibi olanlardan paylaşımcı olmalarını rica ediyor, hepinize saygılarımı iletiyorum.
Re: Kıbrısta Parali Oyun Hakkindaki Mevzuat
Bakanlar Kurulu, özel şartlara tâbi olmak ve şartlar. sadece turistlere ve yabancı uyruklulara açık
bulundurulmak üzere Esas Yasanın 4. ve 6. maddelerinin yasaklamış olduğu oyunların belirli yerlerde oynanmasına izin verebilir.
Bu yerlere internet dahil değil yani herkesin ulaşabileceği yerde kumarhane kurmak yasak.
Ayrıca son dönemlerde Kıbrısta Sanal Kumarhaneler nedeni ile tutuklamalar artmış durumda.
Kıbrıs'ta uygulama alanı olan 374 maddelik Ceza Yasası içerisinde ilgili bir hüküm bulamadım. Fakat tekrar belirtmekte fayda var; Kıbrıs'ta yer edinen bir "server" ile Türkiye'de kumar oynatmak suç teşkil eder.
Sayın Emrah
"BAHSE TUTUŞMA EVLERİ, KUMARHANELER VE KUMAR OYNAMA İLE İLGİLİ YASALARI BİRLEŞTİREN VE DEĞİŞTİREN YASA" şeklinde bir uygulama var. Yani kıbrıs'ta kumar oynatma da izne bağlanmış durumda.