-
Yazılım şifresi
Link Bilgisayar 5a ticari programlarının 3-5 yıllık lisanslı kullanıcısıyım.Bu güne
kadar gerektikce proram anahtarlarını Link firmasından ücretsiz alarak programları yeniden kuruyordum. Bu defa Link " 1 nisandan itibaren 5a serisine desteği kaldırdık " diyerek şifre vermiyor. Ama aynı şifreleri bayi kanalıyla alabileceğimi (Bayiler böylece servis ücreti alacak) söylüyor. Ben , bana satılmış olan programın çalışması için gerekli anahtarların ücretsiz olarak doğrudan bana verilmesi gerektiğini düşünüyorum. HUKUKEN HAKLIMIYIM ? Ne yapmam lazım. İlgilerinize peşinen teşekkür ederim.
Saygılarımla
-
sizin programı alırken imzaladığınız bir kloz yoksa program satıcısı size key nolarını vermek zorunda dektegin kalkması virüs ve programdaki aksaklıkların düzeltilmesi için olur. sizin kulanım hakkınızı bu şekilde kısıtlayamaz bu anahtarlar sizin programın mütemmim cüzüdür. bunu güvenlik için değişken yapılıyor mesela 1000 şifre kartşılıgı numaraya isabeteden ayrı karışık harf sayı kombinazasyonu yapılarak güvenlik saglanır ve telefonla alınması istenir .Oysa 95- 98 xp gibi sabit lisans key vermek zorundalar.; ama yapılmıyor güvenlik dolayısı ile bu konuda da hatırladıgım Türk mevzuatı yok
boş bırakmayım