-
Bozuk sicil
Merhaba 2001 yılında 30 a yakın çekim yazıldı k.kartı gecikmelerim oldu o zamandan beri çek kullanmıyorum ama k.kartlarını kullanıyorum af çıktığında bankama gittim beni oyalayıp işlem yapmadılar şimdi çek,kredi,k.kartı başvurularım onaylanmıyor ne yapabilirim nasıl sildirebilirim.SAYGILARIMLA
-
Re: Bozuk sicil
Karşılıksız çıkan çek nedeniyle isminiz Merkez Bankası'na bildirilir ve çek defterinin verilmesinin yasaklandığı kişiler listesine isminiz eklenir. Bu liste düzenli olarak bankalara tebliğ edilir. Fakat yasaklılık zamanı,yani Merkez Bankası listesinde isminizin yer alacağı süre 1 ile 5 yıl arasındadır, 2001 yılındaki vukuatınız nedeniyle listeye girmiş bile olsanız,şu anda listeden silinmiş olmanız gerekmektedir. Ancak Merkez Bankası'nın listenizden isminizin silinmesi,bankaların kendi listelerinden de silindiğiniz anlamına gelmez. Bu süreçte,banka kendi listesine dayanarak başvurularınıza onay vermiyor olabilir,tamamen bankanın insiyatifinde olan bir durum,bankayla anlaşmanızdan başka yolunuz görünmüyor.