Barolara göre avukat sayıları ve özellikle Siirt Barosu
(31.12.2005 tarihi itibariyle TBB verilerine göre)
Neden bütün barolara kayıtlı avukatlardan, bay avukatlar genellikle bayan avukatlardan fazla? Yıllık artış oranlarına bakıldığında bay avukatlar yine önde. Kimi barolarda baylar bayanları sayı bakımından üçe, dörde katlamış durumda.
Ancak öyle bir baro var ki; oradaki bayan avukat sayısı, bay avukatları neredeyse altıya katlamış durumda. Evet Siirt Barosu; 31 aralık 2005 TBB verilerine göre Siirt Barosuna kayıtlı bayan avukat sayısı 23 iken, bay avukat sayısı sadece 4... Merak ediyorum 2006 yılında bir değişiklik oldu mu acaba?
Re: Barolara göre avukat sayıları ve özellikle Siirt Barosu
:)
Ne güzel işte , bu telaş niye ki? Anlaşılan kadınlar en çok hangi bölgelerde eziliyorlarsa o bölgelerde bu mesleğe rağbet artmış! Medyaya yansıyan olaylara baktığımda , bazen ben bile derim "ah keşke avukat olsaydımda şu çaresiz insanların dertlerine çare olsaydım" diye...
Aslında en çok ( yanılmıyorsam istatistikti) Van ilimizde kadınların %95 'i "Bir daha dünyaya gelme şansımız olsaydı, kadın olarak gelmek istemezdik" veya "hiç evlenmezdik,evlenmek istemezdik" gibi söylemde bulunmuşlardı; şimdi Siirt ilimiz ya da komşu illerde, durumun bu şekilde gelşmesi gayet iyi bir gidişat. (bana göre!) Buna çok sevindim çünkü, kadını en iyi kadın anlayabilir.
Sayın Deniz02;
Benim telaş ettiğim falan yok. Sadece ilgimi çekti. Kadınlarımıza karşı bir düşmanlığımız falan yok yani:..
Farkındayım Sayın gencogenc07;
şaka tabi ki...
Belkide bayanların görev ve sorumluluk üstlenme gibi konularda daha titiz ve katılımcı olma özelliklerinden geliyordur, yaradılış olarak!
:)
Gerçekten ilginç..
Benim de ilgimi çektiği gibi zaman zaman üzerinde yoğunlaştığım bir konuya temas etmek istedim , durum bundan ibaret, siz değerli hukukçulara zaten yakıştırmam bu gibi konuları..
Paylaşım için teşekkürler...
yanlış bilgi.baroya kayıtlı bayan avukat sayısı 3 sanırım :)
Yani boşuna mı sevindik diyorsunuz?
Ama bu kadar da birden bire bir düşüş olmaz ki, nasıl oluyor bu böyle?
31.12.2006 verilerine göre Siirt Barosu'na 26 bay, 5 bayan avukat kayıtlı.
31.12.2005 verilerine göre ise Siirt Barosu'na kayıtlı 27 avukattan 4'ü bay, 23'ü bayan. Görünen o ki veriler hatalı girilmiş. Nitekim 31.12.2004 verilerine göre aynı baroda kayıtlı 29 avukatın 26'sı bay, 3 tanesi ise bayan.