-
Nafaka ödememe
Merhaba,
Esimin bana karsi acmis oldugu bosanma davasi red edildi ve 400 ytl nafaka odemesine hukmedildi.Ancak nafakayi 4 ay gecmesine ragmen odemis degil.Yurtdisinda yasiyor ve hicbir sekilde nafakayi odemeyecegini soyluyor.ne yapmam gerekiyor.Yeri yurdu belli olmadigi icin tebligatta cikartilamiyor.cok kotu durumdayin,lutfen ne yapmam gerektigi hakkinda bilgi verin bana.
-
Re: Nafaka ödememe
İlamı icraya koyarak nafaka alacağınızı icra marifetiyle tahsil edebilir, ödemediği nafakalardan dolayı eşinizi nafaka hükmünü ihlal nedeniyle İcra Ceza Mahkemesi'ne şikayet edebilirsiniz. Ancak eşiniz yurtdışında olduğundan ve adresi de bilinmediğinden tebligat ve infaz süreci oldukça uzayacak ve sıkıntılı olacaktır.
Bir meslektaşımızdan hukuki yardım almanızda büyük yarar bulunmaktadır.
-
Re: Nafaka ödememe
Merhaba Hukuki NET, Benim sorum şöyle eski eşimden 2002 senesinde ayrıldım. ayrılır iken kendim gönlümden geçen bir rakkam olan 150 milyon nafaka vermeyi kabul ettim çünkü o zamanlar banka da param ve banka geliri ile bu parayı ödeyebilecek durumda idim. Lakin zaman içinde bankada param kalmadığı gibi şimdi faize bağlı param kalmadı ve şuan SSK emekli maaşı ile yaşıyorum ve bu parayı vermekte zorlandığım gibi 2 aydır da ödeyemeyecek durumu geldiğimden dolayı nafakayı yatıramıyorum. Sizlerden ricam bana ödeyebileceğim nafafayı nasıl bu durumuma göre tesbit ettirebilirim ve bu durumda ne yapmam gerekiyor. Bilgilendirirseniz çok sevinirim. Saygılarımla. Fikret Altınbaş