Vergi iadesinde kira kontratı verme
4 yıl çalıştığım firmada her sene vergi iademe kira kontratı ekliyordum.Şu an da hukuki problemler yaşadığım x şirketime ocak-ağustos aylarına ait vergi iademi erdim.İçinde yine kira kontratım vardı.Kırtasiyeden aldığım kira kontratında bu sene ev sahibinin tc kimlik nosunun yazdığı bölüm vardı.Bu seneye kadar kira kontratında böyle bir bilgi doldurulmadığı için bu sene kontrattaki o satırı doldurmadım.Dün x şirketim kira kontratımı incelediklerini ve ev sahibimin tc kimlik numarasını istediklerini söylediler.Her sene verdiğim kontratta böyle bir şey yoktu şimdiye niye sorun oldu dedim.Bu sene böyle dediler.Bunu şu an yaşadığımız hukuki problemden ötürü prüz çıkarmak için mi, tc kimlik no zorunlulugu geldiği için mi istediklerini anlayamadım.
İçinizde vergi iadesinde kira kontratı veren ve tc kimlik no ile ilgili bilgisi olan varsa bana yardımcı olur musunuz? Anlamak istediğim vergi iademi ödememek veya en az şekilde ödemek için şirketimin problem yaratmak için yaptığı bir şey mi,yoksa hakikaten böyle bir zorunluluk var mı onu anlamak istiyorum.İyi çalışmalar...
Re: Vergi iadesinde kira kontratı verme
Merhaba,işyerinizle ilgili hukuki sürecin ayrıntılarını forumdan takip ettiğim kadarıyla biliyorum.Sorun yaşadığınız işyerinizin sizden gelecek hertürlü talepte taraflı yaklaşmasını sanırım sizde çok iyi biliyordunuz en başından.Madem kira kontratı üzerinde ev sahibinizin TC kimlik no bilgisi bölümü var,o kontratta istenen bilgileri eksiksiz doldurmanız normal olan değilmidir?İş yerinizde vermiş olduğunuz kontrat üzerindeki eksik bilgiyi tamamlamanızı istemektedir,bu da gayet doğaldır.
Evsahibinizin TC kimlik no bilgisinin işvereninize verdiğiniz kontrata yazmaktan niye kaçındığınızı anlayamadım.Yada işvereninizin bu bilgiyi başka hangi amaçla kullanabileceğiniz düşünüyorsunuz?
unutmayın ki vermiş olduğunuz kontratta istenen bilgiler eksik olduğu için işvereniniz bu tutarı vergi iadenizden çıkartabilir.
saygılarımla
Merhaba
ben kaçındığım için vermemezlik yapmıyorum.İstedikleri bilgiyi verecegim.3-4 yıl boyunca verdiğim kira kontratlarında bu bilgiye ihtiyaç duyulmamıştı.Ben de o yüzden yine gerek olmayacağını düşünerek kira kontratında o kısmı bos bırakmıştım.Bu zamana kadar neden tc kimlik noya gerek duyulmamışken bu sene isteniyor.Kira kontratında istendiği için mi?Yasal olarak bu sene tc kimlik no bildirilmesi gerektiği için mi? Şirketim nerden kessem de kasadan az para çıksın düşüncesiyle mi isteniyor? Sadece o dikkatimi çekti.İyi çalışmalar...:)
Sn. ekırcalı'nın yanıtına ek olarak, vergi iadesi (vergi indirimi) işvereninizin cebinden çıkan bir para değildir. Adınıza kesilen gelir vergisini işvereniniz devlete ödemek yerine , Muhtasar Beyannanname'de ödeyeceği vergi tutarından düşer. Yani vergi indirimini gerçekte size Devlet öder...
Selamlar,
Sayın Hukace
Eski işyerinize hitaben bir dilekçe yazın ve bunu iadeli taahhütlü gönderin.
1-) Kiranın gerçek ödemeleri yansıttığını ve bu hesaplamanın yapılıp ödenmesini isteyin.
2-) TC no sunu şu an elde edemediğinizi bildirin.
3-) Hangi Kanunda bunun yazıldığı bilgisini isteyin . VUK da böyle bir hüküm yok. Deyin.
4-) Tutarın hesaplanmayıp ödenmemesi halinde Vergi Dairesine başvurup inceleme isteyeceğinizi bunun sonucunda yasal faizi ile talep edeceğinizi yazın.
Not : Kimin parasını kime vermiyorlar...
Bence muhasebeciyi telefonla arayın
Vergi iadelerinin incelenmesi için Vergi Dairesine dilekçe vereceğinizi söyleyin en erken sizin vergi iadeniz ödenecektir.