Hakkettiğim primi alamadığım için dava açma hakkım var mı?
Merhaba her ay şirketim maaşımın yanı sıra belirli bir hedefi yapmam karşılığında bana prim vaadinde bulunuyor canla başla o hedefi gerçekleştiriyorum ancak ayın ortalarında döneklik yapıp kriterleri değiştiriyor ve ay sonunda bana prim vermiyor bunun bir mükafaat olduğu gerekçesiyle istersem vermem diyor aslında burada öğrenmek istediğim konu etik olmayan ve vaadlerde bulunarak insanı aldatmaya gitmelerinden dolayı bu firmayı mahkemeye verebilirmiyim sonuçta insanları aldatmak insanların mağduriyetlerinden faydalanmak suç değilmidir ben bu işe girdiğimde herhangibir sağlık sorunum yoktu ancak şuan hipertansiyon tanısıyla tedavi görüyorum yaptığım iş çok stresli yaptığım iş call centerda müşteri temsilciliği bu işin nekadar stresli olablileceğini sizde tahmin edersiniz
Re: Hakkettiğim primi alamadığım için dava açma hakkım var mı?
Sn. serkan77,
İşiniz gerçekten zor, inşaatlarda hergün 12 saat taş taşıyan, doğru düzgün sigortası olmayan, asgari ücretin netinin altında ücret almaya razı binlerce kişiyi düşünerek yüksek tansiyon probleminizi yeneceğinizi düşünüyorum. Sorunuza gelirsek;
İşvereninizin yazılı bir beyanı, yazılı bir performans sistemi ve buna bağlı kriterleri mevcut ve siz bunu gerçekleştirmenize rağmen vaad edilen haklardan yararlanamıyorsanız işvereninize ücret alacak davası açabilirsiniz.
Selamlar,
Harun bey soruma cevap verdiğiniz için çok teşekkür ederim. ilk paragrafta ülkenin gidişatına dair vediğiniz örnekte çok güzel olmuş. ancak 12 saat taş taşıyacak insanın bu ülkede yaşadığına inanmıyorum.ayrıca bir avukatdan yardım istendiğinde böyle bir cevap alacağımı bilseydim kesinlikle bu sitede zaman harcamazdım. son olarak senede sizce kaç kişi hiper tansiyondan ölüyor lütfen bir araştırın saygılarımla.
Sn. serkan77,
Mesajım sanırım sizi incitmiş, ancak o mesajı sizi eleştirmek için değil, moralinizi bir nebze düzeltebilmek için göndermiştim. 12 saat taş taşıyıp belirttiğim şartlarda çalışan insanlar olduğuna inanmıyor olabilirsiniz, daha acısı hiçbir işi ve sosyal güvencesi olmayan insanları görebilmeniz için, size sabah saat 05-06 arasında uyanıp hemen balkonunuzun /pencerenizin karşısında çöp varilinden çöp toplayan insanları gözlemlemenizi önereceğim.
Amacım; elbette "bunları görün her türlü haksızlığa ve hukuksuzluğa razı olun" mesajı vermek değil, sadece biraz empati yapabilmenizi sağlayabilmek.
Selamlar,
Açıklamanız için teşekkür ederim iyi çalışmalar.