Kiracım kirasını ödemiyor
6 Aydır kiracı evimde oturuyor son dönemlerde kirasını vermiyor noterden tahliye taahhütnamesi yaptırdım ama 6 ay sonra süre bitiyor kira ödemediği aylarda noterden pretesto çek diyorlar 2 ay için ayrı ayrı sonra tahliye davası açılabiliniyormuş ama dava süreci kaç ay sürer anlaşmaya yanaşmıyor kira için oyalıyor.
Re: kiracım kirasını ödemiyor
Ödenmeyen kira bedelleri ve tahliye talebini kapsayan icra takibinde bulunmanız gerekiyor.30 günlük temerüt müddetinin hitamında temerrüt sebebiyle İcra Hukuk Mahkemesinde tahliye davası açabilirsiniz.
peki avkukat bey bu kaç ay sürer.bide damın elinde malı yoksa ne olacak
teşekkürler
Alıntı:
enemy344 rumuzlu üyeden alıntı
bu kaç ay sürer.bide damın elinde malı yoksa ne olacak
teşekkürler
Genellikle kaç ay süreceği sorulur da kira sözleşmesi yapılırken bir hukukçuya müracaat edilmez.Birden fazla ay sürer.Adamın(Kiracının)mal varlığı yoksa yapacak bir şey de yoktur,yeni kiracınızı iyi seçmeniz gerektiğinizin önemini anlamış,daha doğrusu pekiştirmiş olursunuz.
ergün bey genelde avkatın hazırladığı kontratları veriyorum ama bu birine çok güvendik öğle ayak üstü bi kontrat yaptık adam imzaladı ama daha ben imzalamadım.altındada çok boşluk var adam çıkmayıda düşünmüyor para yok diyor.bakalım ne yapacaz.adamda malda yok boş boş geziyormuş arkadaşımın babasıydı anlıyacağınız.gireli 4 ay oldu 2 ay kra aldım.bu son iki ayı almadım ne yapmamı öneriyorsunuz.kontratda da hertürlü kira geçikmesi şartsız kiralanandan çıkartılma sebebidir yazıyor ve ocak ayında ödenmek üzere depozito senedi aldım onada ödenmedği taktirde kralanandan çıkartılma sebebidir dedim.tyardımcı olursanız sevinirim.
Re: Kiracım kirasını ödemiyor
Ödenmeyen kira bedellerinin tahsili ve kiracı-borçlunun taşınmazdan tahliyesi talepli olarak icra takibinde bulunun,kiracı-borçlu ödeme emrinin ebliğinden sonra yasal müddet içersine kira borcunu ödemezse, temerüt sebebiyle tahliye davası açarsanız netice alırsınız.Bir de öğlen arası gibi dar bir zamanda taşınmazını kiralamayın.