İşyerine kayıtlı değilim, ihtiyaç kredisi alamıyorum
yeni kurulan iş yerinde, ikinci ay dolmak üzere ama halen muhasebe kaydımız yok çalışanlar olarak, basın sigortasını ayarlayacağız bekleyin diyerek iki aydır sigortamızı da yatırmıyorlar.
Ben ihtiyaç kredisi almak için maaş aldığıma dair belge almalıyım şirketten ama kaydım bulunmadığı için maaş bordrosu alamıyorum. Onun yerine imza sirkülü maaş belgesi olurmuş. Sorum şu: Şirket yetkilileri onu da vermiyoruz diyebilir mi? Maaş belgesi onları ihtiyaç kredisinde kefil gibi göstererek yükümlü hale getirir mi? Bir de maaş belgesini ben istediğimde vermek zorundalar mıdır?
Re: İşyerine kayıtlı değilim, ihtiyaç kredisi alamıyorum
merhaba;
O işyerinde çalıştığınıza dair Ssk kaydınız bile yokken,işyerinizin size maaş belgesi yada başkaca herhangi bir belge verme zorunluluğu yoktur.İşe ilk girdiğiniz günden itibaren SSK girişinizin yapılması gerekmektedir.Lütfen ssk girişinizin derhal yapılması için işvereninizle görüşün.Zaten SSk lı bir çalışanın aldığı ücretleri gösterir bir belge vermek zorundadır işyeri.
Şu anki durumunuz itibariyle işyerinizin size karşı herhangi bir zorunluluğu veya sizin herhangi bir hakkınız bulunmamaktadır.
saygılarımla
Re: İşyerine kayıtlı değilim, ihtiyaç kredisi alamıyorum
İmza sirküleri , o şirkette imzaya yetkili olan kişileri ve imza örneklerini gösteren bir belgedir, maaş bordrosu yerine geçmez. SSK'ya kaydınız yapılmadı ise bunun için SSK'ya yazılı olarak şikayette bulunmanız gerekir.
Selamlar,