Kredi kartı mağduruyum, banka anlaşmaya yanaşmıyor
Benim 26,347 kredi kartı borcum var(faizler),artık ödeyemiyorum,ayrıca emekliyim başka gelirimde yok.Bugün bankaya gidip hesabı dondurmalarını 18,000'ini hemen ödeyebileceğimi ama kalan 8,500'de taksit yapmalarını istedim.Ama yanaşmadılar bende artık hukuki yoldan gitmeye karar verdim.Mal beyanında da bulunacağım fakat tek korkum eşimin evi var,banka bu konuda bir şey yapabilir mi ?
Ayrıca ben bu parayı yemedim hepsi faiz ana para toplam 8,000'ı geçmez,ona rağmen ödemeyi kabul ediyorum fakat taksitlendirme yapılmıyor...
Bu süreç nasıl gelişir...Şimdiden teşekkür ediyorum...
:(
Re: Kredi Kartı Mağduruyum, banka anlaşmaya yanaşmıyor
sözkonusu kredi kartınıza ait sözleşmenin sizinle ilgili bölümlerini okuma fırsatınız oldu mu?
Merhaba,
Öncelikle geçmiş olsun, geçirdiğiniz zor zamanları en az manevi hasarla geçirmenizi temenni ediyorum.
Eşiniz üzerine tapuda kayıtlı olan gayrimenkule mal kaçırma teşebbüsünde bulunmadıysanız haciz konulması mümkün değildir. Ancak eşinizle aynı evi paylaştığınız için ev eşyalarınız risk altındadır. İcra memurları dilerlerse borcu karşılayana kadar tüm eşyaları alıp götürebilirler.
Bu yüzden bankayla mutlaka ama mutlaka çok sakin ve ilgili bir şekilde görüşün. Sert tavırlar ve inatçılıklar kart borçlularının kapılarına ertesi gün icra memurlarının dayanmasına neden oluyor.
Diğer yandan kart borcunuz oldukça yüksek, 27.000 ytlden bahsediyorsunuz. Bu borcun örneklerine kıyasla 15.000 YTL civarına inmesi gerekiyor. Çünkü piyasada uygulanan indirim oranı 50% civarıdır. Ayrıca "elimde 18.000 ytl var, hemen ödeyeyim" diye bir şey kesinlikle söylemeyin, bu sizin pazarlık payınızı öldürür. Ağzınızdan ne kadar peşin ödeme yapacağınızı ancak ve ancak son adımlarda çıkarmaya özen gösterin.
Tekrar geçmiş olsun diliyorum...
sözleşmenin sizinle ilgili bölümlerini okumanızı tavsiye ederim altına imzayı atan sizsiniz.ilgili banka nasıl bir sözleşmeye sahip bilemem ama genelde taksitlendirme bir şekilde gerçekleşiyor.
Bankanın adını veremiyeceğim ama bende hemen hemen sizin anlattığınız bu durumdaydım,tek farkım üzerimize kayıtlı herhangi bir gayrimenkulümüzün olmaması.söz konusu bankanın üst düzey yetkililerini ısrarla,ilgiyle ve de büyük bir sabırla hep aradım ve her defasında kapıdan kovulmama rağmen pencereden girme pahasına derdimi anlatma ve çözüme varma isteğimi belirttim.Bu girişimlerin sonrasında çok iyi bir kolaylıkla borcumu kapatma fırsatım doğdu ve çok şükür kapattım.Borcumun tutarı 6.440 YTL olup,bunu 12 eşit takside böldüler.Yani ezcümle diyeceğim o ki,ısrarla ve de ilgiyle yetkililere ulaş ve çözüm alternatifleri bulana dek irtibatı kesme,Burada sözkonusu bankaya takınılacak tavrın çok önemli olduğunuda vurgulamak isterim..İnşallah bir an evvel bu sıkıntıdan kurtulursun.Allah yardımcınız olsun.
NOT:Elinizden geldiğince ödüyebileceğiniz (var olan)paranın miktarını telafuz etmemeye çalışın.Tecrübelerle sabittir.
herkese iyi geceler bu sitede bu konuda yazmak isteyipte yazamadığım çok şey var.
bu satırlarıma kızsanızda kızmasanızda yazacağım, ya üzülmemek eldemi artık gönlüm rahat çünki hiçbir zulüm baki kalmıyor dünyada, emin olun bu kredi kartı işide bir zulüm.
Aziz arkadaşım bu sitede sana ancak damdan düşen birileri yardım edebilir bunun dışında işin zor ama kalbini ferah tut dedim ya hayat bir mücadele ve herşey insana iyi niyetini koru kalbini bozma bende çok bunalmıştım ama baktım bu durumda olan tek ben değilim
Niye benden iyi argümanlarla gidişatı görenler ileri görüşlü olanlar sıkılmazken ben canımı niye sıkayım bırakın sizden 20 senede alsınlar bu parayı illa vereceğim sendromundan kurtulun onlar almak için düşünsün, size verirken bu kartları elbette geri dönüşüm riskini onlarda bilmiyorduk mu? diyecekler kargalar güler buna nasılsa alamadıkları paraları vergiye karşılık düşüyorlar öylede kazanıyorlar merak etmeyin alacaklı asla zarar etmez. ama size uygun dille yaklaşırlarsa mutlak borcunuzu ödeyin ve asla size ait olmayan paraya birdaha el sürmeyin
zaten kredi kartı iyi bişey olsaydı Napolyon bile para,para,para demez kart,kart, kart derdi diye düşünüyorum. :) saygılar iyi geceler.
Cevaplayan herkeze teşekkürler...
Re: Kredi kartı mağduruyum, banka anlaşmaya yanaşmıyor
Merhabalar,
Yazdıklarınızı Okudum Ve Kendimi Gördüm Gibi. Benimde Bir Bankaya 3.000 Ytl Civarında Borcum Var Diğer Bankalarıda Toplarsanız 7.000 Ytl Cvarında Yapıyor Bugüne Dek Öemelerimde Hiç Bir Aksama Olmadı. Ancak Bu Saatten Sonra Bireysel Kredilerimn 2 taksitin ödeyemez oldum. Maaşımı aldığım Bankaya Gittim Ve 6.000 Ytl Kredi İstediğimi Belirttim Bunun Tamamıyla Borçlarımı Kapatacağımı Söyledim Ancak Vermediler. Bunun Üzerine 3.000 Ytl Borcumun Olduğu Bankaya Gittim Ve Taksitlendirme Yapmalarını İstedim Bunada Yanaşmadılar.
Şimdi Soruyorum Ne Yapmalıyım ? Aldığım Maaş 600 Lira Civarında Aylık Ödemelerim 500 Lira. Ödeyince Borcum Gitmiyor Sadece Hukuki Muamele Başlatmalarını Engellyorum. Şaşırdım Kaldım Ne Yapacağımı Bilemez Oldum. Ne Olur Bir Çıkış Yolu Gösterin. Ben İyi Niyetli Bir Şekilde Bankama Gidip Söylüyorum Borcumu Ödeyemiyorum Yardımcı Olun Diyorum Ama Umurlarında Değil.
Re: Kredi kartı mağduruyum, banka anlaşmaya yanaşmıyor
Aynı durumdayım ama ben artık hukuki yoldan çözüme gideceğim,kanunun kestiği parmak acımaz,canımı alacak halleri yok yaaaa...Bankanın avukatı ile görüşeceğiz...Allah hepimizin yardımcısı olsun...