Tazminat ve iş mahkemesi sonucu
Bir yakınım çalışmış olduğu iş yerinden yaklaşık 10 ay önce lokavt ilan edilmesi sebebiyle işinden tazminatsız ayrıldı. Fakat bağlı olduğu sendika çalışanları iş verene iş mahkemesinde dava açmak suretiyle davayı kazandılar. Ve dava sonucuna göre 12 ay sendika tazminatı ve 4 ay da işsizlik tazminatı ödenmesi kararına varıldı. Şimdi bu durumda iş veren bu 12+4 aylık toplam tazminatı ne kadar bir süre içinde ve nasıl ödemesi gerekir. Ve başka alabileceği tazminatlar kıdem tazminatı vb. tazminatlar varmıdır? Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim..
Re: Tazminat ve iş mahkemesi sonucu
iyi günler iş yasasında 6 yıl gibi bir durum görünmüyor. Yoksa ben mi yanlış okudum bana yardımcı olabilirmisiniz? Bu ödenmesi gereken tazminat en fazla ne kadar bir süre içerisinde ve en fazla kaç taksitte ödenmesi gerekir yardımlarınz için teşekkürler...
Mahkeme kararının ilamlı icra takibine konu edilmesi gerekir. Kural, 7 gün içinde ödenmesidir, borçlunun en çok 4 taksit hakkı vardır.
Fırat Bey yanıtınız için çok teşekkür ederim. Fakat 7 günlük süre çoktan dolmuş durumda. Bu durumda bizim ne yapmamız gerekir iyi günler kolay gelsin...
Ben 4 yıldır özel sektörde çalışmaktayım. İşyerinde ki bazı olumsuz sebeplerden ötürü işten çıkmak istiyorum, yöneticimize rahatsız olduğum konuyu bildirdim fakat bana çıkarken tazminat alamıyacağımı söyledi. Benim çıkma nedenim, yöneticimin bana bazı vaatlerde bulunup beni yükselticeğini söylemesi fakat daha sonra benim yerime baka bir arkadaşı görevlendirmesidir. Bu mağzaya 4 yıldır yararlı bir personelim, bu durum benim grurumu incitti acaba emeğimin karşılığı olan tazminatımı alabilirmiyim? Bu konu hakkında beni bilgilendirmenizi rica ediyorum saygılar...
İş Kanunu 24. madde uyarınca haklı bir nedeniniz yoksa (belirttiğiniz neden 24. maddeye girmemektedir) tazminat alamazsınız.
Selamlar,