Yenmiş bir hakkı kurtarma
Bulunduğum ilde sanayi sitesi ile mahkemelerimiz oldu ve haksız yere kaybettiğimize inanıyoruz. bu vesile ila araştırma yaparken bulunduğumuz ildeki Ticaret ve Sanayi odasında Kooperatifin Genel Kurul Sonu tutanaklarını incelerken, Elle yazılmış sonuçları inceledik ve adımızın yazılı olacağı yerin elle yazılmış olan nüshada yerinin boş olduğunu ve arka kısmında bulunan temize bilgisayar ortamında kağıda alınmış ve orjinal olarakta Kooperatif üyelerinin tamamının ve gerekli olan bütün kişilerin üzerinde ıslak imzalı olarak temyizini gördük. Ama bu temize çekilmiş ve üzerinde ıslak imzalı olupta bizim adımızın daha onceden yazılı olduğu ve ismimizin daksil ile bariz bir şekilde düzeltilip silindiğini ve rakamla dahi yazılan yerlerin üzerinin daksil ile silinerek düzeltilip üzerine yeni rakamın yazıldığını bariz olarak gördüm. Ben burda haklı olduğumu, tekrar mahkeme açamıyacak durumda beni bırakmalarına rağmen ben bir şekilde bu evrakı kullanarak mahkeme açmak istiyorum. Ama bazı tereddütlerim var bu konuda. bu evrakın geçerliliği varmıdır. Bu tür bir evrak üzerinde kimsenin düzeltme yapma yetkisi varmıdır. Bununla ilgili savcılığa suç duyurunda bulunabilirmiyim. eğer bir sonuç çıkmaz ise karşı taraf bu suçlamamızdan dolayı kendisini aklamak için bize dava açabilirmi. (tazminat davası gibi). Beni bu konuda bilgilendirirseniz çok sevinirim. Haklı olduğu halde beni bu kadar zor duruma sokan kişilerden adelet önünde hesap sormamı sağlayacak bir çıkar yok bulabilmemde bana yardımcı olursanız minnettar olurum. Her türlü içerikli açıklama için adresine de mail atabilirsiniz. Her zaman size anında yanıt döneceğim.
Re: Yenmiş bir hakkı kurtarma
Sayın Morci ilk görülen dava kesinleşti mi? kesinleşip kesinleşmediğine göre takip edeceğiniz usul farklı olacak
Re: Yenmiş bir hakkı kurtarma
Alıntı:
Av.Ragıp Atay rumuzlu üyeden alıntı
Sayın Morci ilk görülen dava kesinleşti mi? kesinleşip kesinleşmediğine göre takip edeceğiniz usul farklı olacak
Karşı taraf önümüzü herşekilde kapattı. Bildiğim kadarıylada bize aynı mahkemeyi tekrar açma şansımızı dahi almışlar. Yargıtaya kadar dava uzayıp, yargıtayta da aleyhimize sonuçlandı. bize hiç bir açık kapı bırakmadılar. Oyle bişeyki daha önceki yerel mahkemelerdede sunduğumuz deliller ve şahitleri mahkeme dinleme ve inceleme gereği bile duymadan direkt aleyhimize karar vererek en hızlı şekilde sonuçlandırdılar. Benim istediğim resmi olarak direkt dava açabilme şansım kalmadığından dolayı adeletin getçekten tecelli edebilmesi için bu üzerinde düzeltme yapılımış olan evraktan yeni bir dava açarak, şahitlerimin ve delillerimin incelenme şansının ortaya çıkması. Dediğim gibi bu üzerinde düzeltme yapılan evrak, mahkeme açmak için yeterli olurmu, bize ters tepme durumu varmıdır. Lütfen bana bu konuda yardımcı olun.