Avukatlık yapılamayacak durumlar
Avukatların vekalet alamayacağı veya dava bakamayacağı haller konusunda danışacağım.Bir avukat kendi babasından vekalet alarak babası hakkında açılan davalara bakabilirmi?davaları takip edebilirmi?ben takip edebildiğini biliyorum ancak bilmediğim bir engel durum sözkonusumu kendi babasının davasını takip ederken.
Re: Avukatlık yapılamayacak durumlar
Bir avukat babasından vekalet alıp, onun davalarını takip edebilir.
Sayın Edase
Uygulama yasaklar avukatlardan daha çok hakimler için geçerlidir. Avukatlar için yakınlarından iş almasını engelleyecek herhangi bir yasak bulunmamaktadır. Avukatlar için konulan benim hatırladığım tek yasak "Aynı iş konusunda her iki tarafında avukatlığını yapamamasıdır" ki bu bir disiplin suçudur. Örneğin aynı icra dosyasında hem alacaklı hemde borçlunun, aynı ceza davasında hem sanığın hem mağdurun avukatı olamaz.
Avukatın bizatihi taraf olduğu dava ve işlerde avukatlık sıfatından kaynaklanan yetkileri kullanamayacağı hususu da meslek kuralları arasındadır.
Bu kuraldan hareketle A, B, C aleyhine birlikte açılan davada avukat olan davalı A, diğer davalılar B ve C'nin avukatlığını üstelenebilir mi?