Ben nişanlımdan ayrıldım. Fakat nişanda taktığım takılarımı vermemekte ısrar ediyorlar. Bu durum karşısında nasıl bir işlem veya yaptırımda bulunabilirim?
Printable View
Ben nişanlımdan ayrıldım. Fakat nişanda taktığım takılarımı vermemekte ısrar ediyorlar. Bu durum karşısında nasıl bir işlem veya yaptırımda bulunabilirim?
Öncelikle;
1-Nişanlıların birbirlerine veya ana ve babanın yada onlar gibi davrananların ,diğer nişanlıya vermiş oldukları alışılmışın dışındaki hediyeler,verenler tarafından geri istenebilir.
2-Hediye aynen veya mislen geri verilmiyorsa sebepsiz zenginleşme hükümlerine göre istenir.
3-Nişanlılığın sona ermesinden doğan dava hakkınız 1 yıllık zamanaşımı süresine tabi
4-Ayrıca nişanın bozulmasında karşı taraf haksızsa ve kişilik haklarınız saldırıya ugramışsa maddi ve manevi tazminat isteyebilirsiniz
5-Dava Konunuz;Nişan hediyelerinin mevcutsa aynen değilse bedellerinin alınması tanık ,yaptığınız harcamaların faturaları,ve nişan hediyesi olarak verdiğiniz altınların cinsi miktarı fiyatını dilekçenizde belirtin ,faiz ve yargılama giderlerini de talep etmeyi unutmayın
şimdiden kolay gelsin