Şu an babam eski eşine nafaka ödemekte.Ayda 100 YTL gönderiyoruz.Peki babam vefat ettiğinde de nafaka alma hakkı var mı? Babamın emekli maaşından nafaka alabilir mi?Yardımlarınız için teşekkürler.
Printable View
Şu an babam eski eşine nafaka ödemekte.Ayda 100 YTL gönderiyoruz.Peki babam vefat ettiğinde de nafaka alma hakkı var mı? Babamın emekli maaşından nafaka alabilir mi?Yardımlarınız için teşekkürler.
Nafaka alma hakkı yoktur.
Bunu hiç düşünmemiştim. Evet yoksulluk nafakası ödeyen eş öldüğünde nafaka doğal olarak bitiyor. Nafaka alan eşin, ölen eşin ne emekli sandığında birkmiş parasında ne de hayat sigortası tazminatında hakkı olmuyor. Ne olacak şimdi? Kim bakacak zavallı kadıncağıza? Ya kötü yola düşecek ya da acından ölecek, ya da bir iş bulup çalışacak. Acaba devlete gitse "Ey devlet benim kaz öldü. Zamanında beni yoksul görüp, beni korumak, kollamak için, bana bu kazdan maaş bağlamıştın, ölünce bu maaş bitti. Çalışmak da hiç işime gelmiyor. Bana maaş bağla, bak ben hala yoksulum. " dese devlet ne der acaba? Devletin ne diyeceği malum. Burdan şu sonucu çıkarabiliriz o zaman "Yoksulluk nafakası erkeklere dünyada cehennem azabını yaşatan yasal bir işkence metodudur." (Sayın Tiesto verdiğim örnek kendi durumuma özeldir. Babanızla ve ya eski eşi ile alakası yoktur. Yanlış anlamamınızı temenni ederim.)
elbette yoktur.son nefesine kadar yükümlü olup öldükten sonra da nafaka ödeme yükümlülüğü olsaydı insanların halini düşünemiyorum.
kadınlar ölümsüzlük için daha çok ugraşırlardı ...
eşimin bana '' sen benden önce öl'' espirisni şimdi anlıyorum