-
Boşanmak istiyorum
21 yaşında evlendim ve evliliğimde 3 yılımı bitirdim.çocuğumuz yok ve 3 yıldır paylaşımlar konusunda ciddi anlamda sorun yaşıyoruz.defalarca yardım almayı istediğim halde kabul etmedi ve sürekli itiraz etti.
şuan doğu hizmetindeyim ve bir yıldır burdayım.6 ay daha burada kaldıktan sonra eş durumundan tayin isteyip gideceğim ancak evliliğimizin ilk günlerinden itibaren eşimle sürekli sorun yaşamaktayız..daha önceden düşündüğüm ve emin olamadığım ayrılma isteğimden; uzak kalınca emin oldum ve kendisine de bildirdim.eşim bu ayrışığı istemese de zorluk çıkarmayacak.
öğrenmek istediğim konu;İstanbul'a eş durumundan tayin aldıktan sonra boşanma davası açacağım ancak buradaki zorunlu hizmetimi tamamlamadığımdan özür durumumun ortadan kalkmasıyla buraya tekrar dönmem gerekecek..buradaki zorunlu hizmet süresi 3 yıl; istanbul ise 4 yıl.
tekrar buraya dönmemek için resmi olarak evliliğimin devam etmesi gerekiyor mu, gerekiyorsa ne kadar daha evli kalmalıyım?ve boşanma süreci bu süreye dahil midir?
bu konuyla ilgili hiç bir yerden sağlıklı bilgi almadım..yardımcı olursanız çok sevinirim..
iyi akşamlar..
-
Re: Boşanmak istiyorum
İstanbul da zorunlu hizmet bölgesi olduğu için boşansanızda geri gönderilmezsiniz.Zorunlu hizmeti İstanbul da tamamlamış olursunuz.