Mahkemesi devam eden bir kişi memur olabilir mi?
merhaba konuyuyanlıs yerde actıysam şimdiden özür dilerim.benim üzerime bir iftira atıldı ve 3 ayı 22 sinde mahkemeye cıkıcaz bu mahkeme uzayıp giderse ve ben bu süre zarfında memurluk için atanırsam bi sorun cıkarmı yani bana bir engel teşkil edermi.
Re: Mahkemesi devam eden bir kişi memur olabilir mi?
Ceza Kanunun hangi maddesinden yargılanıyorsunuz?Yargılamanız devam ettiği sürece siz suçlu değilsiniz.
Bazı kurumlar istisna olmak üzere "soruşturma altında bulunmamak" şeklindeki kriterler genel olmamakla birlikte aranmaktadır.
bana gelen kagıtlarda 106. madde diyordu tehtit ve hakaret etti diye şikayetci olmustu eski patronum
Cevap: Re: Mahkemesi devam eden bir kişi memur olabilir mi?
Alıntı:
dumanahm rumuzlu üyeden alıntı
engel teşkil etmez
3 senelik konuya şimdi cevap vermekteki amacınız ne tam olarak ???
daha önce stajyer uzman jandarma çavuş iken haberim olmadığı ve bana tebliğ edilmediği için devriyelere 3 gün çıkamadım(tim komutanlarının yanında).bu zamanlarda kesinlikle ne bir zarar ne de vb. bir durum olmamamıştır.sivil mahkemeye görevi ihmal sucundan dosya açıldı.daha sonra sivil mahkeme görevsizlik verip topu askeri mahkemeye attı.askeri mahkeme inceledi ve bu bir askeri suç değildir deyip topu uyuşmazlık mahkemesine attı.şu anda kararı beklemekteyim.ayrıca stajerlik süresinde kendi isteğimle meslekten ayrıldım.şu anda ünv. öğrencisiym.polislik vb sınavlara başvurdum ancak korkuyorum bu durumun ve çıkacak olan kararın memeuriyetime bir engeli olur mu diye?sicilim ve arşiv kaydım temiz.yardımlarınız için şimdiden tşk eder saygılar sunarım
Evet olabilir.Yasada memuriyetle engel bir mahkumiyetten bahsedilmektedir.Zaten ileride mahkum olacagı suç engelse memuriyetten çıkarılır.