PlayboyTurkey.com, Playboy ile davalık!
Değerli arkadaşlar www.playboyturkey.com domainini 20 Temmuz 2006 tarihinde kendi üzerime 20 Temmuz 2016 tarihine kadar tescil ettirdim.Fakat 9 Aralık 2006 tarihinde Playboy'dan gelen bir ihtarname ile beni "Marka Hakkına tecavüz ve haksız rekabete son verilmesi" hususunda uyardı...3 gün içinde adresi iptal ettirmemi söyledi..Bende iptal ettirmedim..Şimdi dava mahkemeye gidiyor.Önümüzdeki günlerde Mahkeme başlıyor..Sizce gelişmeler nasıl olur?
Saygılar
Re: PlayboyTurkey.CoM Playboy ile DAVALIK!!!
Alan adını haksız yere tescil etmeniz, bir markanın adından yararlanarak çıkar sağlama amacı taşımanız dolayısıyla, kuvvetle muhtemel domainin tescili iptal edilerek asıl sahibine teslim edilecektir.
Alıntı:
Emrah Yavuzcan rumuzlu üyeden alıntı
Alan adını haksız yere tescil etmeniz, bir markanın adından yararlanarak çıkar sağlama amacı taşımanız dolayısıyla, kuvvetle muhtemel domainin tescili iptal edilerek asıl sahibine teslim edilecektir.
fakat ben playboy markasını bir cıkar olarak görmedim ki..Ayrıca 20 temmuzda bu domain alınabilir durumdaydı..yani boştu..
ALan adı kayıtlarında ilk gelen ilk alır kaidesi evrensel kuraldır...
Bahsettiğiniz, "ilk gelen alır" prensibi hala geçerlidir;fikri ve sınai hakları ihlal etmedikçe. Her domainin alınması imkansızdır, bu yüzden de boş olması normal bir durumdur. Bu domaini almanızın bir tesadüf olduğunu zannetmiyorum. Bu isimin önüne, arkasına veya arasına eklemeler yaparak o markayı, isimi kullanmak da bu firma/markanın haklarını ihlal edecektir. http://www.wipo.int/amc/en/domains/d...ndex-gtld.html adresinde örnekleri bulabilirsiniz.
Kaldıki bu konuda alınmış olan bir çok mahkeme kararıda mevcuttur. En meşhuru dünyada cocacola Türkiye de ise Akbank tır.... Her ikisinide ' bir çıkar' olarak görmeyen birileri almış amma nedense vermek için çıkarsız ciddi meblağlar talep etmişlerdi. Mahkemede ise cezasız kurtulduklarına sevindiler...
sanırım dava aleyhinizde sonuçlanmış,şu an domain playboy da , eğer domain jenerik bir kelime olsaydı siz kazanırdınız ama bu şekilde iade edilmiş sahibi,peki sonuç ne oldu arkadaşım bu davanın , yazar mısınız sonucunu ve tazminat talepleri oldu mu olmadı mı ?