Üniversite hastanesinden alınan rapor..
16.01.2007 tarihinde Akdeniz üniversitesi hastanesine ssk dan sevkim olmadan gidip ameliyat oldum.. Üniversite bana 10 günlük istirahat raporu verdi. Fakat şirketim bu raporu kabul etmedi. İllaki işgörmezlik raporu olması gerekiyor dedi.. Üniversite hastanesine sorduğumda orasıda onu verebilmemiz için heyete girmeniz gerekir böyle bir rapor veremeyiz dediler.. SSK ve Devlet hastanesi ile görüştüm.. Onlarda üniversite bizim üstümüzde üstümüz olan bir kurumun raporunu onaylayamayız dediler...
Şimdi şirket bu 10 günü benim yıllık iznimden kesecek.. Bununla ilgili ne yapabilirim..?
Teşekkür ederim..
Re: Üniversite hastanesinden alınan rapor..
İşverenin yaptığı işlemin yanlış olduğu kanısındayım. Hakkınızı yasal yollardan alabileceğiniz kanısındayım. Selamlar.
Re: Üniversite hastanesinden alınan rapor..
İşgöremezlik raporu, SSK'da geçici işgöremezlik ödemesi ile ilgilidir.
Bu rapor, bir yandan sigortalının istirahatli olduğunu belgelerken, diğer yandan da yeterli prim ödeme gün sayısı ve 2 günden fazla istirahati olan sigortalıya, SSK'dan geçici işgöremezlik ödeneği alma hakkı verir.
Eğer işvereninizle yapmış olduğunuz sözleşmede, geçici işgöremezlik nedeniyle işe gidemediğiniz günler için ücret ödenmesi gerekiyorsa, işvereninizin işgöremezlik raporu istemesi, istirahatli olduğunuz günlerde ücret ödemesi ile ilgili olabilir, ama böyle bir rapor yok diye, istirahatli olduğunuz günleri yıllık izninize mahsup etmesi, Sn. Abbas Bilgili'nin de belirttiği gibi, yanlış olur.