Kredi kartı borcumu üç aydır ödeyemedim
kredi kartımı üç aydır ödeyemedim banka borcu taksitlendirmeye yanaşmadı
idari işlem başladıgında bana tebligat gelecek
acaba yasal bir hakkım varmı?
mal beyanında bulunmak yada bulunmamak haczi geciktirir mi
idari takip(yani tebligat tan icra işleminin başlangıcı)ne kadar zaman alır
ortalama
idari takipte banka avukatlarının ödeme ve faiz konusunda kolaylık gösterdikleri
taksitlendirme vs sööleniyor
bu gibi konularda beni aydınlatırmısınız
Re: Kredi kartı borcumu üç aydır ödeyemedim
öncelikle noterden gelen ihtarnamedeki borç miktarı ile faizine itiraz edin daha sonra ister istemez icra işlemi gelecektir. ancak üzerinizde mal varlığınız varsa bir dostunuza hem mal varlığınıza hemde maaşınıza haciz işlemini yaptırın rahatınıza bakın eğer ödemek isterseniz sizin belirlediğiniz şartlarda ödeyiniz. bu ülkede kredi kartının ödeyemeyene 1.18 yıllık faiz gibi komik rakamlarla dettirirliyor ödemeyenler veya kartını namususyla kullananlarda 5.75 veya 7 gibi aylık faizlerle cezalandırırlıyor.allh yardımcınız olsuz
Alıntı:
asdd rumuzlu üyeden alıntı
kredi kartımı üç aydır ödeyemedim banka borcu taksitlendirmeye yanaşmadı
idari işlem başladıgında bana tebligat gelecek
acaba yasal bir hakkım varmı?
mal beyanında bulunmak yada bulunmamak haczi geciktirir mi
idari takip(yani tebligat tan icra işleminin başlangıcı)ne kadar zaman alır
ortalama
idari takipte banka avukatlarının ödeme ve faiz konusunda kolaylık gösterdikleri
taksitlendirme vs sööleniyor
bu gibi konularda beni aydınlatırmısınız
Öncelikle Belirttiğiniz İdari Takip. İDARİ TAKiP: Yasal Olmayan Sadece Bankanın Kendi İçerisinde Başlattığı Bir Takip Sistemidir. Bundan Korkmayınız Bir Sorun Olmaz. Ama Yasal Takip Başlarsa O Zaman Üstte Açıklayan Arkadaşımın Yazısına Katılıyorum. Bİr Dostunuza Gidin Maaşınıza Hacz Koydurun. Daha Br Halt Edemezler. Bunlarada Müstahak Olur. Madem Yanaşmaya Gelmiolar Böyle Olur İŞte.
Sayın asdd'ye;
Sayın muzafferoksuz ve kaanjustin'in yanıtları;"hukuki" olmaktan son derece uzaktır ki; kendileriyle ilgili kişisel bilgiler de, hukukçu olmadıklarını doğrulamaktadır.
Sorduğunuz konuda "hukuki" bilgi elde etmek istiyorsanız; bu konuyla ilgili önceden açılmış forumları inceleyiniz.
Alıntı:
Av.Mehmet Taylan Karakum rumuzlu üyeden alıntı
Sayın asdd'ye;
Sayın muzafferoksuz ve kaanjustin'in yanıtları;"hukuki" olmaktan son derece uzaktır ki; kendileriyle ilgili kişisel bilgiler de, hukukçu olmadıklarını doğrulamaktadır.
Sorduğunuz konuda "hukuki" bilgi elde etmek istiyorsanız; bu konuyla ilgili önceden açılmış forumları inceleyiniz.
Sayın Karakum, Hukukçu Olmadığımı Forumu İyi İncelerseniz Yazılarımda Ve Yorumlarımda Belirttim. Tavsiyem Şu ki Bize Hukukçu Olmadığımızı Hatırlatacak Yazılarla Cevap Vermek Yerine Sorunlu İnsanların Sorunlarına Cevap Verseniz Daha Hayırlı Bir İş Yapmış Olacaksınız.
Saygılarımla. . .
Sayın kaanjustin,
Neyi nasıl yapacağımı ya da yapmayacağımı, sizden öğreneceğimi hiç sanmıyorum.
Kendi işinize bakmanızı, önemle tavsiye ederim.
İyi Akşamlar Sayın Karakum. :)
herkeze hayırlı günler öncelikle böyle bir formu açtığınız için teşekkür ederim.
Benim derdim yardımcı olursanız sevinirim. Bir bankaya üç aydır kredi kartımı ödeyemiyorum ve son gelen ekstrede 6.000 ytl. borcum var bankadan aradılar bende bankaya kendim daha önce esnaftım yılbaşında durumlarım iyi gitmediğinden işyerimi kapattım. kirada oturuyordum. Fakat kirayıda ödeyemediğimden şimdi babamın evine taşındım. Yani babam kiracısını çıkardı beni yanına aldı. Şimdi nerede iş bulursam orada çalışıyorum.
Gelelim benim derdime, yardımcı olursanız sevinirim.
Bankadan aradıklarında ben bu parayı inkar etmiyorum. Ödeyeceğim fakat işlerim bozulduğu için ödeyemedim dedim. Fakat uygun bir taksitlendirme yaparsanız öderim dedim. onlarda %74 temerrüt faizi eklenir dediler. Şaşırdım kaldım. Benim bildiğim bilmiyorum yanılıyormuyum temerrüt faizi kalkmadımıydı. Birde birkaç kişiden duydum bu bankaların taksitlendirme işleri daha önce olduğu gibi haziran ayına kadar uzatıldı diye duymuştum aslı varmı acaba. Birde banka biz 12 taksit yaparız oda ayda 750 ytl. yapar dediler bende onlara ödeyebileceğim rakam ayda 300-350 civarı daha fazlasını ödemem mümkün değil dedim. Bana yardımcı olurmusunuz çok zor durumdayım. İki çocuğum var üniversite sınavlarına hazırlanmaya çalışıyorlar. Benim dertlerimden onlarda sıkıntıya giriyorlar.
Yardımlarınızı bekliyorum şimdiden teşekkür ederim. Saygılarımla
Sorularınızın "hukuki" kısımlarıyla ilgili olarak; aynı sorular daha önce de cevaplandırılmış olduğundan, sitede arama yapmanız gerekmektedir.
Alıntı:
kaanjustin rumuzlu üyeden alıntı
İyi Akşamlar Sayın Karakum. :)
size de iyi akşamlar sayın kaanjustin
Keşke bu özeni daha önce gösterseydiniz