Boşanmayla ilgili bir durum
annem babam çok ağır tartışmalardan ve sürekli huzursuzluktan dolayı ayrılmıştı. ancak babamın büyük bir borcu vardı bunu kendi evini satarak ödedi ve bankalardan da bir darbe gelince, banka borcunu da aldığı emekli maaşının tamamıyla taksitle ödüyör. hiçbir şeyi kalmadı. anneannemizin maaşıyla geçiniyoruz biz de, ev annemin; ve babayı da ben sokağa bırakamadım hem yaşlı olduğundan hem de hiçbirşeyi olmadığından. bu durumda ayrı olup da aynı evde yaşamalarının kanunen bir sankıcası var mı borç bitene kadar? ikisi de 50sini geçmiş yaşlı insanlar...
değerli hukukçularımızdan yardım bekliyorum.
Re: Boşanmayla ilgili bir soru
Boşanma kararı verilmiş mi? Bu konuda bilgi vermemişsiniz. Zira henüz devam eden bir boşanma davası varsa, anneniz ile babanızın birarada yaşaması, hakimin boşanma kararı vermesini engelleyebilir. Aralarında şiddetli geçimsizlik olmadığı, evlilik birliğinin devam edebileceği yönünde hakim üzerinde kanaat oluşturabilir. Ancak kesinleşmiş bir boşanma kararı var ise, eşlerin karşılıklı rızası olduktan sonra, birarada yaşamalarının hukuken bir sakıncası bulunmamaktadır.
boşandılar, epey oluyor boşanalı. bu anlattığım durumdan dolayı işte bizimle beraber. yani dediğiniz gibi herhangi bir sorun yok? teşekkür ederim cevabınız için.
değerli hukukçularımızdan bir yanıt bekliyorum
Sorunuza gerekli ve yeterli cevap verilmiştir.