-
Miras hileli satış
Sayın hukukçularımız.Bir konuda yardımınıza ihtiyacım var.Dedem değeri trilyonlara varan servete sahipti.4 çocuğundan birisi babam.ancak babam ve halam dedemin ilk hanımından diğer amcam ve halam ise ikinci hanımından.babam bir devlet dairesine işçi olarak girmişti.amcamda dedemi sıkıştırarak birçok dükkanı ve malvarlığını önce başka birine satış gösterip daha sonra kendi üstüne alarak bu malları edinmiş.dolayısıyle babamda bu malların tümünün amcama ait olmadığını kendi hakkınında olduğunu savunuyor.dedem vefat ettikten sonra(Allah gecinden versin) bu mallara karşı dava açıp geri alabilirmiyiz?
-
Re: Miras hileli satış
Bu konuda değerli hukukçuların yorumlarını bekliyorum.
-
Bu soruma yanıt verecek olan yokmu?
-
Dedeniz sağken bunu kendisinden isteseniz daha iyi olmazmı? Daha sonra yapmak istersenizde bunu ıspat etmeniz gerekir ki bu zor bir durum.
-
Konuyla ilgilidir danışıklı işlemler geçersizdir diye biliyorum ancak 3. şahıslar korunur. En azından benim bildiğim bu. Dolayısıyle geçmiş olsun. Bizde de aynı durum var malesef... Dede vefat etti bütün mallar dayıya kaldı annem hiç bir şey alamadı. Şİmdi dava açılabilirmi açılamazmı diye araştırıyoruz. Bu ahlaki açıdan ne kadar bozuk bir toplum olduğumuzu gösteren bir kanıt. Hemde öye bir kanıt ki; bugünkü bozulmamıza değil dedelerimizinde ne kadar bozuk olduğunu gösteren bir kanıt. Umarım adalet olmasa da ilahi adalet tecelli eder.