Kapora alınarak noterde yapılmayan satış söleşmesinden dönülmesi
Tarafımdan bir alıcıyla gayrimenkul satış sözleşmesi yaılmıştır ve sözleşmede 3.000ytl kapora aldığım belirtilmiştir,fakat bu sözleşme el yazısıyla taraflar arasında yapılmıştır.Daha sonra sözleşmeden döndük ve kaporayı geri vermek istedik fakat almak isteyen kişi bu parayı almıyor ve bu günde noterdn çektiği ihtarname ile gayrimenkulun kendisine satışını aksi takdirde sözleşmeden dönülmesinden doğan tüm zararlarını(kredi,expertiz talebi) isteyeceğini belirtmiş.
Sorularım ;1-Bu şekilde el yazısı ile noter huzunda yapılmayan sözleşme geçerlimidir,
2-Bu sözleşmeye dayanarak sözleşmeden dönülmesinden doğan zarar talep edilebilirmi
3-Ben kaporayı ödemek istiyorum fakat almıyor bu durumda bende noterden ihtarname çekerek kaporayı almasını aksi halde mütemerrid duruma düşeceğini ileri sürebilirmiyim,
4-Bu durumdan kaporayı geri vererek kurtulabilirmiyim
not:kesinlikle kaporanın üzerine yatma gibi bi amacım yoktur herhalde geri vereceğim fakat aldığım kişi bunu kabul etmiyor illa gayrimenkulun kendine satışını istiyor.
Re: acill - kapora alınarak noterde yapılmayan satış söleşmesinden dönülmesi
Noterde düzenlenmeyen satış vaadi sözleşmeleri geçersizdir. Siz kaporayı geri vererek sözleşmeden cayabilirsiniz
Cevabınız için çok teşekkür ederim fakat bu şahıs kaporayı benden almak istemiyor elimizde de harhangi bir banka hesabı yok ,bu durumda ne yapabilirim acaba.
Site kurallarına göre Acill, Yardım gibi konu başlıkları açılması yasak olduğundan ileti tarafımdan kilitlenmiştir !