İlamsız icra kararı hakkında
bizim apartman yöneticisi aidat borçlarına yönelik ilamsız icra takibi gönderdi
bizde itiraz ettik çünkü usulüne uygun seçilmemiş ve kendi kendini yönetici seçmiş idi. ve sonuçta ilk davadan sonra ikinci davaya gelmeyerek davayı düşürüldü.tekrar başvurmuş dava yenilenmiş ve tekrar ilk duruşmasında davacılara hiç bir şey sorulmadan mahkeme bitirildi.İtirazlarımızın hiçbiri dikkate alınmadığı gibi konseeve gibi çöpe atıldık ve biz yine ödemedik geçenlerde kendi el yazısı ile kapıya yazı asmış icra dairesine gidin diye sonra diğer komşumuza birkaç gün sonra yazı getirmiş şimdi o gitti ödemeye taksit yapamayız.demişler ve hiçbir itiraz hakkınız yok denilmiş şimdi soruma geçiyorum tamam bitmiş bir davaya itirazımız olamaz ama bu her yıl tekrarlanan bir şey olacak buna dur demek için nasıl davranılmalı
ilamsız icrada nasıl davranılmalı. bu yöneticiyi görevden azlettirememmi
Re: İlamsız icra kararı hakkında
İlamsız takiplerde size gönderilen ödeme emrine 7 gün içindeitiraz edebilirsiniz. Zaten bu size gönderilen ödeme emrinde yazılıdır. Sadece itiraz ediyorum,borcum yoktur,,borçlu değilim,borcu kabul etmiyorum gibi ifadelerle borca itiraz edebilirsiniz.İtiraz geçerliliği için yeterlidirBu durumda icra takibi durur. Geriye sizin bu itirazınız kaldırmak yöneticiye düşer İcra mahkemesinde yada genel mahkemelerde dava açar ..Yada kısmi itiraz da bulunabilirsiniz .... meblağı ödedim geriye kalan ... meblağı kabul etiyorum şeklinde bir itirazda bulunabilirsiniz.Yöneticinizi ;apartman sakinlerince alınan karar doğrultusnda seçilmiştir.Zaten yöneticiniz yapılan masrafları verilen aidatları için makbuz kesiyordur.Gelir -giderleri belgelendiriyordur.
İlamsız icra kararı hakkında
2 aylık Kiramızı ödeyemediğimiz için tarafımıza ilamsız icra kararı gönderilmiştir.Ancak 1 ya önce dükkan sahibine sözlü olarak ,dükkanı boşaltacağımızı beyan ettik oda kabul etti.Hatta emlakçıya verilerek kiralık yazısı astı.Şubat ayında dükkanı han yönetiminin ve dükkan sahibinin bilgisi dahilinde boşalttık.500$ depozito bedilini de düştü.Ancak biz dükkanı boşaltıktan 1 ya sonra dava açarak bu ayki kira ve aidat ücertinide bizden tedarik etmek için mahkemeye vermiş.Kiracı olarak 3 kişinin ismi gözüküyor.3ümüzde ayrı olarak ialmsız icra kararı göndermiş..Ayrı ayrı 3 adet itiraz dilekçesi miz yazmamız gerekiyor.Ayrıca kontrata sadece iki kişinin imzası var.diğerinin adı yazıyor ancak imza yok. Ne yapmamız lazım yardımcı olursanız sevinirim.7 gün sürem var.