Yaralamalı ve maddi hasarlı kaza konusu
Öncelikle merhaba.Hayatımda ilk defa çok acil bir işim olduğundan dolayı alkollü olarak araba kullandım ve kaza yaptım.Bir arabaya arkadan çarptım.Çarptıktan sonra karakola götürdüklerinde arkadaşlar benden şikayetçi oldu ve yaralı olduklarına dair rapor aldılar.Fakat ertesi gün konuşup anlaştığımızda şikayetlerini geri aldılar ve davacı olmayacaklarına dair dilekçe verdiler.Şimdi sanırım benim onlardan ayrı olarak bir amme davasına çıkmam gerekiyor.Burda alıcağım ceza ne olur yardımcı olabilirseniz sevinirim.Şimdiden teşekkürler.
Re: Yaralamalı ve Maddi Hasarlı Kaza Konusu
sayın mixer
tedbirsizlik ve dikkatsizlik sonucu yaralamaya sebebiyet vermekten ve trafik güvenliğini tehlikeye sokma suçlarından yargılanacaksınız
Trafik güvenliğini tehlikeye sokma
MADDE 179. - (1) Kara, deniz, hava veya demiryolu ulaşımının güven içinde akışını sağlamak için konulmuş her türlü işareti değiştirerek, kullanılamaz hale getirerek, konuldukları yerden kaldırarak, yanlış işaretler vererek, geçiş, varış, kalkış veya iniş yolları üzerine bir şey koyarak ya da teknik işletim sistemine müdahale ederek, başkalarının hayatı, sağlığı veya malvarlığı bakımından bir tehlikeye neden olan kişiye bir yıldan altı yıla kadar hapis cezası verilir.
(2) Kara, deniz, hava veya demiryolu ulaşım araçlarını kişilerin hayat, sağlık veya malvarlığı açısından tehlikeli olabilecek şekilde sevk ve idare eden kişi, iki yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.
(3) Alkol veya uyuşturucu madde etkisiyle ya da başka bir nedenle emniyetli bir şekilde araç sevk ve idare edemeyecek halde olmasına rağmen araç kullanan kişi yukarıdaki fıkra hükmüne göre cezalandırılır.
Bunlara ek olarak ehliyetinize de el konulacaktır.
İlginiz için teşekkür ederim fakat benim sorduğum tam olarak mahkemede ne karar çıkacağı sadece para cezası çıkar di mi ?
Cumhuriyet Savcısı'nın hazırladığı iddianameyi incelemeklazım öncelikle.
Bir davanın sonucunu kestirmek için anlattıklarınız az aslına bakarsanız.
Ama ihtimaller şunlar; mağdurun şikayetçi olmama bir avantaj olabilir.
Sabıka kaydınız ve ertelenmiş başka cezanız yok ise ve yaralanan hayati tehlikeye düşmeden yaralanmış ise ceza alıp, paraya çevrilip ertelenebilir. Yada para cevrilmeden de ertelenebilr.
Mutlaka davanızı bir avukat ile takip ediniz.
Alıntı:
Av.Duygu Tekay rumuzlu üyeden alıntı
Sabıka kaydınız ve ertelenmiş başka cezanız yok ise ve yaralanan hayati tehlikeye düşmeden yaralanmış ise ceza alıp, paraya çevrilip ertelenebilir.
Para cezaları ertelenebilir mi sizce sayın Tekay?
Yargılama sonucunda verilen paraya cevrilmiş cezalar ertelenebilir.
Alıntı:
Av.Duygu Tekay rumuzlu üyeden alıntı
Yargılama sonucunda verilen paraya cevrilmiş cezalar ertelenebilir.
Emin misiniz?
Sayın Elvançetinkaya
kendinizden emin bir şekilde(kibarcası bu) para cezalarının ertelenip ertelenmeyeceğini ve emin olup olmadığını soruyorsunuz. Öncelikle, para cezası ertelenmez diye yazma cesareti gösterin.
Para cezalarının ertelenmediği doğru. Ama bunun yasal bir gerekçesi yok. Pekala ertelenebilir ve ertelenen cezalar, nadiren de olsa var. Bu ekonomik bir karar.
Ama adli para cezaları ertelenmez derseniz haklısınız. Adli para cezalarının ertelenmesi yasal olarak mümkün değil