Ev satılmış olmasına rağmen ilerleyen ayların kira bedelleri için icra takibi.
1 yıllık kira sözleşmesi karşılığında kiracı tarafından kiralayana ileri tarihli 12 adet senet veriliyor. İlk 3 ayın kiraları düzenli olarak yatırılıp ev sahibinden senetler alınıyor. Fakat 3. ayda ev, mal sahibi tarafından bir başka şahısa satılıyor. Yeni ev sahibinin(satın alan kişi) her hangibir talebi olmadığı halde, eski ev sahibi gayrimenkulü satmasına rağmen üzerinde kira karşılığı yazan 9 adet senetle icra takibine girişiyor. Bu konuyla ilgili herhangi bir görüşü olan veya yargıtay kararı gönderebilecek arkadaşlar, cevap bekliyorum. Teşekkürler.
Re: Ev satılmış olmasına rağmen ilerleyen ayların kira bedelleri için icra takibi.
evin satışı yapıldıktan sonra kiracıya evin satıldığı ve bundan sonraki ödemelri yeni ev sahibi olan şahsa yapması bildirilir.
Eski ev sahibini davranışı kötü niyetli olup hukuka aykırıdır.
Senetlerin takibe konması için ödeme günlerin gelmesi gerekir.
Kira sözleşmesinde kira karşılığı 13 tane senet düzenlendiği yazıyorsa ve senet içeriğinde bu belirtildiyse kiracı yapılan takibe itiraz edebilir zaten gelen ödeme emrinde gerekli itiraz süresi yazılıdır.
Ancak ne kira sözleşmesinde nede senette kira karşılığı verildiği yazılmadıysa senetten dogan alacağı alır .Cünkü bu tür takiplerde borcun sebebi önemli değildir.
Re: Ev satılmış olmasına rağmen ilerleyen ayların kira bedelleri için icra takibi.
İhtarname çekilmesi, kötüniyetli olunması, itiraz süresi, tahsil edilebilirlik açısından borcun kaynağı gibi konularda söylediklerine ben de katılıyorum. Malesef mahkemede hakimin önüne Yargıtay Kararı koymayınca katılmak yeterli olmuyor. Bu olayla ilgili içtihat taraması yaptıysamda bir türlü emsal bir Yargıtay Kararı bulamadım. Asıl sıkıntı bu konuda!