Hapis Cezası - Doktor Raporu
merhaba
kardeşimin mal beyanında bulunmama sebebiyle kesinleşmiş hapis cezası olduğunu bugün öğrendim. bu ceza (1000 ytl) paraya çevrilmiş ve eşi cuma gününe kadar erteletmiş.
kardeşim şu anda psikolojik tedavi görüyor. bu durum cezanın infazına etki etki eder mi?
paranın ödenmesiyle borçların yükümlülüğü kalkar demişler. bana inandırıcı gelmiyor.
cevaplarsanız sevinirim.
teşekkürler
Re: hapis cezası, doktor raporu
Mal beyanında bulunmama nedeniyle verilen ceza 1000 YTL para cezasına çevrilemez. Burada bir terslik var. Kardeşinizin rahatsızlığı nedenile izin alabilirsiniz.
Re: hapis cezası, doktor raporu
cevabınız için teşekkür ederim. bana bu şekilde anlatıldı. eve gidince aslını öğrenirim inşallah. tabi borçlar da kapanmıyor değil mi?
bir de, gittiğimiz özel bir doktor. onun yazacağı bir belge kabul edilir mi? 1,5 aydır her hafta psikoterapi görüyor. yardımcı olursanız çok sevinirim.
Re: Hapis cezası, doktor raporu
genel anlamda özel doktorlardan alınmış raporların resmi hale gelmesi için ilgili doktorun çalışma izin belgesi:ruhsatını aldığı resmi kuruma başvurmanız gerekecektir.(özelde çalışan bütün doktorların mutlaka çalışma izin belgeleri olmak zorundadır) orada rapor kayıtlara geçilir.doktorun kamu kayıtlarında kayıtlı olup olmadığına bakılır.bunlar kontrol edildikten sonra özel rapora devletin mührü basılır.böylece özel rapor kamudan alınmış gibi resmi rapor olur.
saygılarımla
Kemal AKIN