-
Eşim avukata vermiş
Eşim ile kız kardeşi yüzünden evlendiğimizden beri tartışıyoruz.Enson tartışmamızda ''ya kardeşime iyi davranırsın yada seni boşarım ''dedi.Bunun uzerine evi terk ettim.20 gün eve gitmedim dayıları falan araya girdi barıştık sonra yeniden eve döndüm ama yok yine aynı şeyler '' kardeşimle konuşmak zorundasın yoksa bu iş yürümez'' dedi ve bunun üzerine bende o zaman ver avukata boşanalım dedim.Ben erkek olarak bütün görevlerimi yaptım asla yanlışım olmadı.Ama kardeşi çok seviyesiz ve çıkarcı bir insan onunla konuşmak zorundamıyım eşimin kardeşi olduğu için.Bu yüzden için bitiyor evliliğim.Ama eşim ve ailesi başka şeyler söylüyorlar psikolojisi bozuk falan diye farklı yönlere çekiyorlar olayı.Karımın Avukatı beni arayıp anlaşmalı boşanma yapalım dedi.Ama evi tülin hanım kendi parası ile almış diye evi istiyorlar benden.Ev alırken kredi borç falan bulduk,annesinden 10BİN dolar almıştık elden senetsiz falan 6BİN dolarını ödedik,şimdi evi karım ve ailesimi almış olur?Yasal prosedür nedir şimdi ne yapmamı tavsiye ediyorsunuz.Avukat tutmalımıyım yoksa beklemelimiyim?Ben bu mahkemeden falan celp vs nasıl haberim olacak çünkü iş yerim çorumda olduğu için eve gidemiyorum evim ankarada.
-
Re: Eşim avukata vermiş
Sayın mico33,
Bence bir avukat tutun çünkü onlar gerekli işlemleri yaparlar.Ama kız kardeş yüzünden evlilik bitiyor ve bunu eşiniz sanki bilmiyor mu? Zaten suçunuz yoksa sonuç iyi olur.Hukuk yerini bulur
-
peki avukatı benimi aryacak benmi ne oldu diye avukatınımı arayacağım beklemelimiyim elime bir belge gelirmi çünkü ikamet adresinde değilim iş doloyısı ile başka ildeyim çalışıyorum.
-
Eşiniz boşanmaya karar vermişse ve avukatı aracılığıyla dava açılmışsa tensip tutanagı tebliğ edilir.
Eşiniz ankaradaki adresi bildiği için oranın adresini bildirecektir.Tebliğ memuru sizi orda bulamazsa muhtara tebliği yapar.Sizde ordan ögrenebilirsiniz.Ayrıca eşinizi arayıp çorum daki adresinizi bildirmeniz sizin için daha ii olur.
Avukat sizinle temasa geçebilir.Şartları konuşmak adına!!
Boşanma davasının uzamaması açısından!!!
Bir davanın sıhhati açısından taraf teşkili şarttır.