Re: Avukatım %12 istiyor.
Karşı taraftan istediği ücret tamamen yasal, hatta sanırım giderlerini bile eklememiş yani anlayacağınız az bile istemiş...
AVUKATLIK ASGARİ ÜCRET TARİFESİ (13 ARALIK 2006)
(http://www.istanbulbarosu.org.tr/Doc...retcizelge.htm)
ÜÇÜNCÜ KISIM
Yargı Yerleri ile İcra ve İflas Dairelerinde Yapılan ve Konusu Para Olan veya Para ile Değerlendirilebilen Hukuki Yardımlara Ödenecek Ücret
1. İlk 10.000,00 YTL için %12
Sizden alacağı ise tamamen Baro'nun belirlediği ücret çerçevesinde %10 tavsiye niteliğindedir ama bundan çok daha yüksek veya daha az alabilir, kendi belirler, eğer işinize gelmezse onunla çalışmazsınız ancak bence normal bir ücret talebinde bulunmuş dolayısıyla daha azını beklemeyin derim...
Sayın Ozan Doğan,
Sorunuz yanıtlanmış durumda. Benim de sizden samimiyetle sormak istediğim bir husus var.
Sizin görüş açınıza göre bu %12 avukatlık ücreti, size mi çok yoksa bir avukata mı çok? Bu konuyu tüm açıklığınızla açıklarsanız çok memnun oluruz. Saygılarımla.
Bu %12 banamı çok avukatıma mı?
30 yaşındayım ve hayatımda ilk defa birini icraya veriyorum. Umarım son olur. Memurum 800ytl maaş alıyorum.
Elime senedi aldım avukata gittim, "masrafım olacakmı" dedim. "hayır bütün masrafı karşı taraftan alacağız. siz sadece noter masrafı ve 70 ytl evrak masrafı yapacaksınız." dedi. Hemen çıkarıp 70 ytl 'yi verdim.
Bunun üzerine iş bitmiş karşı taraftan para kesilmiş, benim elime para geçmesi gerektiği anda Avukatım %12 'de sen vereceksin diyor.
Kanımca sonradan istenen bu %12 bana çok.
Alıntı:
ozan doğan rumuzlu üyeden alıntı
Kanımca sonradan istenen bu %12 bana çok.
Samimi yanıtınız için teşekkür ederiz. Konu daha çok ülkemizin ekonomisi ile ilgili. Yoksa birimizin bir diğerinin hakkettiği parada gözü olacağını zannetmiyorum.
İlginiz için asıl ben teşekkür ederim.
kolay gelsin..
Alıntı:
ozan doğan rumuzlu üyeden alıntı
Elime senedi aldım avukata gittim, "masrafım olacakmı" dedim. "hayır bütün masrafı karşı taraftan alacağız. siz sadece noter masrafı ve 70 ytl evrak masrafı yapacaksınız." dedi. Hemen çıkarıp 70 ytl 'yi verdim.
Sanıyorum burada bir yanlış anlaşılma olmuş... Olmayan bir hesap gibi algıladığınızdan size çok gelmiş sanırsam
bence sadece olmayan bir hesap yada az çok durumu değilde burda önceden belirtilmeden bu ücretin sornadan istenmesi sanırım sorun teşkil eden.