Bosanmak istemeyen bir es ;neden evi terkeder?
merhabalar...
yaklaşık 3.5 yıldır esimle ayrı yasıyoruz.bu güne kadar bir araya hic gelmedik.7 yaşında bir kızımız var ilkokula başladı..Eşim anlaşmalı boşanma tekliflerimi kabul ediyor.Fakat ertesi gün bir suru mazeretle tekrar vazgeciyor.
1999 yılında evlendik.şu anda 2002 yılından önce alınmış ve benim üzerime bulunan 1 evim 1 arabam var.2002 yılında sonra alınmış bir arsamız da eşimin üzerine kayıtlı.özel 1 şirkette çalışıyorum ve maaşım 4000 ytl.
Terk nedeniyle davet gonderirsem ;esim direk kusurlu duruma dusecegini bildiginden eve geri donmek isteyecektir.Ve haklarini sonuna kadar kullanmak isteyecektir.Tam tersine benim suclu duruma dusmem icin benin sinirlenmemi kavga cikarmami onu evden uzaklastirmami saglamak icin elinden geleni yapacaktir.Artik bir araya gelmemizin imkansiz oldugu sevginin sayginin kalmadigi ,sadece maddiyatin one ciktigi su anda sanırım benim Boşanmayı şiddetli geçimsizlik ve evlilik birliğinin sarsılması nedeniyle acmam gerekir.
Esimin benim onu istemedigimi veya evden zorla uzaklastırdıgıma dair ne rapor ne darp ne karakol nede sahit hic bir belgesi yok) tam tersine surekli kavgalarımızı bilen komsularımız, arkadaslarimiz, aile dostlarımız var.Ben yalnızca onları sahit olarak kullanmayı dusunuyorum.
Kendisi ile en son gorusmemizde bosanmayacagini,bu isi mumkun oldugu kadar uzatacagini soyledi.Bende bunun kendisinin en dogal hakki oldugunu.Benimde yeteri kadar bekledigimi ve davayi en kisa zamanda acacagimi bildirdim.Ama sayin avukat arkadaslarimdan veya tecrübeli arkadaslarimdan sorularima bir cevap gelirse memnun olurum.
1. mal paylaşımı ne şekilde olur eşim çalışmadı.ve aldığımız malların tümü benim maaşımla oldu.
2. eşimin kusurlu olduğunu şahitlerle ispatlasam dahi nafaka vermek zorundayım diye biliyorum. bu miktar ne kadar olur?eşimin talep ettiği kadar yuksek 1500 -2000 lira olur mu?
3. çocuğumun istanbul'da özel kolejde okutabileceğimi öne sürsem velayetini alabilme şansım var mı?yoksa yaşı kücük olduğu icin annesinde mi kalır..
4. 3.5 yıldır ayrı yasadıgımız,aramızdaki şiddetli geçimsizliğin şahitlerle ispatlandığı,tüm bunlara rağmen eşimin boşanmak istemediğini söylemesi göz önünde bulundurulursa.davam ne kadar zaman alır ve boşanabilirimiyim? tesekkürler...
Re: Bosanmak istemeyen bir es ;neden evi terkeder?
Bu kadar cok soru bedava cevaplanmayacak galiba :)...
Sizlerde haklısınız ne diyelim ......Saygılar...........
Re: Bosanmak istemeyen bir es ;neden evi terkeder?
Sayın beraber
sorularınıza yanıt almanızın parayla ilgisi yok. Siz gerçekten bedava yanıt arıyorsunuz. Bedava derken bize ödeyeceğiniz bedeli kastetmiyorum. Sizin sarfedeceğiniz çaba açısından söyledim. Sorularınızın tümünün yanıtı forumlarımızda var.
3.5 yıldır ayrı yaşadığınıza göre, hangi geçimsizliği öne süreceksiniz? Terk nedeniyle açmanız gerek ama bunu da siz istemiyorsunuz. Çocuğunuzu özel okulda okutmanızı istemeniz, velayeti almanızı sağlamaz. Siz okul ücretini velayeti annesinde iken de ödeyebilirsiniz. 2002 yılında önce edindiğiniz mallar size ait olur sonra alınanlar paylaşılır