Re: Çocuklarına bakmayan anneye ceza
Sayın Hasangoksu1;
Savcılığa yapmış olduğunuz şikayetten bir sonuç almanız mümkün değildir. Zira eşinizin evi terk etmesi bir suç teşkil etmemekte.
Eşiniz tarafından sizin aeyhinize açılmış olan boşanma davasın takip edip kendinizi savununuz.
Tedbir kararı sizin yokluğunuzda verilmiş ve size tebliğ edilmemiş ise herhangi bir yaptırım ile karşılaşmazsınız.
Saygılarımla
Verdiğiniz yanıt için teşekkür ederim. Eşimin evi terk etmesinin suç olmadığını biliyorum.Fakat ben eşimi tck nın 233. maddesi gereğince şikayet ettim. Bu maddede bir yıla kadar hapis cezası verilir deniliyor.
Boşanma davası açmakla eşler ayrı yaşamaya hak kazandığından, suçun oluşmayacağı kanaatindeyim.
Hakan bey, yani size göre;boşanma davası açarak ayrı yaşama hakkını elde ettiyse, çocuklara bakmama, onlarla ilgilenmeme hakkını da mı elde etti?
Sayın Hasangoksu1;
İlgili maddenin gerekçesinde suçun oluşabilmesi için terk olgusunun gerçekleşmemiş olması gerektiği belirtilmektedir.
Bu bakımdan da suçun oluşmadığını düşünmekteyim.
Saygılarımla
Hakan bey,yanıtlarınız için teşekkürler.Eşim evden ayrılalı 60 gün oldu.Bu sürede mahkemenin ara kararında her pazar günü çocukları alması gerekirken almadı bile.Sorum şu;ayrı yaşama hakkını elde ettiyse çocuklarına bakmama,onlarla hiç ilgilenmeme bütün bu işleri bana yıkma hakkını da mı elde etti?İnsana sen ne biçim annesin? diye sormazlar mı?Yanıtlarsanız çok memnun olurum.
Annenin çocuklarına ilgisizliğini mahkemede velayeti almak için kullanabilirsiniz. Bir de böyle düşünün. Vicdanen normal bir durum olmasa da kanunen bir suç yok ortada.
Tabii belki de çocukların annesini öyle korkutmuşsunuzdur ki, yüreği kan ağlasa da bağrına taş basıp çocuklarına kavuşmak için boşanma davasının sonuçlanmasını bekliyordur.
Sayın ma_cera,hiç bir zaman eşimi korkutmak gibi bir düşüncem olmadı.Ayrıca çocuklar onunda çocukları.İnsanlar ayrılabilir.Fakat çocukların günahı ne?Bu durumu onlara hissettirmemeye çalışsak daha iyi değilmi?Hem ortada boşanmayı gerektirecek bir durumda yok.Çocuklarda buna bir anlam veremiyor.çocuklarım 12 ve 8 yaşinda.Artık bazı şeylere akılları eriyor.Evse ne kavga nede gürültü yokken eşim neden böyle bir şeye kalkıştı çocuklarda şaşırıyor.Bu yazılanları okuyanlar eşimin hayatında başka biri olduğunu düşünebilirler.Fakat buda mümkün deyil.Ona güvenim tamdır.Bu ilgisizliği velayette tabiki kullanacağım.
Hakan bey,yanıtlarsanız sevinirim.