-
Dernek ve lokal acma
Iyı gunler arkadaslar benım bır sorum olacak denek kurmak ve lokal acmak hakkında kımler dernek kuramazda bır sart var yuz kızartıcı suclardan 1 yıldan fazla ceza almıs kısıler kuramaz dıye bır ıbare var ben yuz kızartıcı bır suctan dolayı ceza aldım yenı kanuna gore cezamı cektıgım ıcın adlıyeden aldıgım sıcıl kagıdında temız gorunuyorum sabıka kaydım yoktur cıkıyor ben dernek acmayı dusunuyorum fakat dernek kanununda
Affa uğramış olsalar bile ;
1. Zimmet, ihtilas, irtikap, rüşvet, hırsızlık , dolandırıcılık, sahtecilik, inancı kötüye kullanma, dolaylı iflas gibi yüz kızartıcı suçlar ile istismal ve istihlak kaçakçılığı dışında kalan kaçakçılık suçları ve resmi ihale ve alım satımlara fesat karıştırma suçlardın biri ile mahkum olanlar,
2. Türk Ceza Kanunu’nun 2.nci kitabının birinci babında yazılı suçlardan veya bu suçların işlenmesini aleni olarak tahrik etmek suçlarından biri ile mahkum olanlar,
3. Türk Ceza Kanunu 312. maddesinin ikinci fıkrasında yazılı; Halkı sınıf, ırk, din, mezhep veya bölge farklılığı gözeterek kin ve düşmanlığı açıkça tahrik etme suçlarıyla, aynı kanunun 316, 317 ve 318. maddelerinde yazılı kalpazanlık suçlarından biriyle mahkum olanlar,
4. Türk Ceza Kanununun 536. maddesinin 1,2 ve 3 üncü fıkralarında yazılı fiillerle aynı Kanunun 537. maddesinin 1,2,3,4 ve 5. fıkralarında yazılı fiilleri siyasi ve ideolojik amaçlarla işlemekten mahkum olanlar,
boyle maddeler var yenı yasa bıze dernek ve lokal acma gıbı bır seyler getırmedı bılgınıze sunarım acıkcası ben dernek acabılırmıyım ıstenılen belgelrde adlı sıcıl kaydı dıyor ondada benım sabıkam yoktur cıkıyor fakat daha sonra polıs bır arastırma yapıp benım kayıtlarıma ulasırmı ıse baslamadan once bunları ogrenmek ıstıyorum ıse baslayıpta sabıka kaydım gorunurse memleketımde rezıl olurum lutfen bır cevap tsk ler
-
Re: Dernek ve lokal acma
Bu konunun iş hukuku ile bir ilgisi yok. Ancak "memnu hakların iadesi" yoluna başvurup olumlu sonuç alırsanız önünüzde engel kalmayacak diye düşünüyorum. Selamlar.
-
Re: Dernek ve lokal acma
merhaba abbas bey ılgısı olup olmadıgını bılemedıgım ıcın sordum zaten bu konuları bılsem sızlerı mesgul etmem memnu hakların ıadesı demıssınız zaten o hak bana verılmıs ve adlıyeden temız kagıdı aldıgımda sabıkası yoktur cıkıyor benım sorum o kagıda ragmen bellı bır ınceleme yapılıp yapılmadıgıdır tsk ler