esraizm rumuzlu üyeden alıntı
Merhabalar, öncelikle kolay gelsin diyorum.Benim sizlere bir sorum olacaktı;ben özel bir şirkette çalışıyordum bu şirkete , 14.08.2006 tarihinde başladım ve benim sigortam 03.11.2006 tarihinde başlatıldı ve ben 20.01.2007 tarihinde işten çıkartıldım yani beş aylık bir çalışmam var bu şirkette , son iki ay sadece sigortalıydım.İşten çıkartıldığımda bana onbeş gün öncesinden haber bile verilmedi bir anda çıkardılar ve benim fazladan yirmi günlük paramı vermediler bunun üzeine benden dilekçe yazmamı istediler sanki ben çıkmak istemişim gibi "kendi isteğim ile çıkıyorum herhengi alacak ve verecek kalmamıştır" diye yazıp imzalamamı istediler , fakat ben bunu yapmadım.Beş ay bu şirkette çalıştım,sadece son iki ayım sigortalıydı,ve bana hiç haber verilmeden yeni bir iş bulma şansı verilmeden beni bir kerede çıkardılar ve yirmi günlük paramı vermediler.Sizlerden bilgi almak istiyorum benim kanunen bu durumda bir hakkım varmı , ihbar tazminatı açabilirmiyim , ne gibi haklarım olur,ve bunun için neler yapmam gerekiyor.Bu konuda yardımlarınızı bekliyorum şimdiden teşekkür ederim.