İzinsiz maile girme ve domain hırsızlığı
Merhabalar arkadaslar .
sorunum su ;
asagıda ilgili kişi benım mailime izinsiz olarak girmek suretiyle ki , trojenle yada internet cafeden girdigim için internet cafeye program kurup mail şifresini almak suretiyle , domainimi başka bir yere transfer etmiş ve üzerine geçirmiştir.
domain firmamı aradıgımda direk mailiniz ile yapılmıs elimizden bir sey gelmez tarzı bir cevap verilmiştir. kişinin domain registerdeki whois i şudur :
Registrant:xxxxx
Samsun
Registrar:xxxxxx
Domain Name:xxxxxxx
Created on: xxxxxxxx
Expires on:
Last Updated on: xxxxxxxxxxx
MERKEZ
Samsun, Merkez 55100
TR
Bu kişi maili calmıstır ve gercek ismininde bu oldugu kesin degildir. sizlerden yardım isteyecegim Konu ben Bu kişiye Bu olayı kar bırakmak istemıyorum İlgili mevzuata göre ilgili yer olan cumhuriyet bassavcılıgına nasıl bir dilekçe ile basvurmalıyız ki Bu kişilerin yaptıkları yanlarına kar kalmasın .
iyi geceler yardımcı olabılen olamayan herkese teşekkür ediyorum saygılarla .
Re: İzinsiz maile girme ve domain hırsızlığı
Şu linke bir göz atınız:
https://www.hukuki.net/forum/showthread.php?t=17515
Sanırım öncelikle e-mail hesabınızı geri almalısınız. (alamadıysanız tabi) Size ait bilgiler doğrultusunda; mikrosoft (ki, müşteri hizmetlerine mail atarak baş vurabilirsiniz) çok önceki ve sonraki bilgileri kontrol edecek kime ait olduğuna karar verecek ve size ait ise, adresinizi alıp geri verecektir. Adresin size ait olduğunu ıspatladıktan sonra da diğer işlemleri başlatabilirsiniz.
( Hukukçu arkadaşların yardımlarını bekleyiniz. )
Saygılarımla.
maili geri aldım zaten de ... sorun domaini geri almak yardımcı olacak birileri aranıyor .
Alan adınızı ODTÜ vasıtasıyla, yani .tr uzantılı olarak aldıysanız, Türkiye'de dava yolu ile geri alabilirsiniz. Aksi durumda, büyük zahmetler ve maddi külfetler içerisine girip WIPO'ya başvurup karar bekleyebilirsiniz.
Karşı tarafın bu domain i kötüniyetle kullandığını kanıtlarsanız, alan adınız size geri verilecektir