Merhabalar,ben bir ay önce boşandım. Hakim bir ay sonra gelin kararı alın dedi. Bundan sonra ne yapmam gerekiyor? Ne zaman kimliğimi değiştirebilirim? Bilgilendirirseniz sevinirim,teşekkürler.
Printable View
Merhabalar,ben bir ay önce boşandım. Hakim bir ay sonra gelin kararı alın dedi. Bundan sonra ne yapmam gerekiyor? Ne zaman kimliğimi değiştirebilirim? Bilgilendirirseniz sevinirim,teşekkürler.
Mahkeme kesinleşmiş ilamını ilgili Nüfus Müdürlüğü'nüze gönderdikten sonra Nüfus müdürlüğü kararı nüfus kütüğünüze işler. Bundan sonra kimliğinizi değiştirebilirsiniz.
Peki bu işlemden sonra hemen evlenmeyi düşünüyor musunuz ?
Hayır düşünmüyorum.Peki ben yarın mahkeme kalemine gittiğimde ne olacak?Sadece kararı mı alıcam yapacağım herhengi bir işlem yok mu?Anladığım kadarıyla kararı alıp hemen kimliği değiştiremiyorum.
Kararı almanıza gerek yok mahkemeden yaklaşık bir ay sonra kimliğinizi değiştirmek için nufus müdürlüğüne baş vuruyorsunuz nufus kayıtlarında zaten çıkıyor hemen alabilirsiniz medeni haliniz bekar yazar.Kararı almanıza gerek kalmaz nufus kağıdınızı alınca boşanmışsınız demektir.Lazım olduğu zaman gidip kalemden istekte bulunarak alabilirsiniz.