-
Boşanma ve mülk
Herkese merhaba
Yıllarca süren geçimsizlikten sonra annem ve babam boşanmaya karar verdiler..Bu duruma kimse sevinemez tabi ki ,kızları olarak benim bu konuda dava dilekçesi örneği araştırmam bana yapılan en büyük işkence gibi geliyor.
Ama sorunlarımızı size kısaca bahsedip bilgi ve önerilerinizi bekliyorum.
Yaklaşık 10 yıldan fazla bir süredir aile işi geçimsizlik süregelmekteydi.Yüzlerce defa kardeşimin ve benim hatta gün gelip akrabalarımın hatta evlendikten sonra eşimin araya girmesi bile bu durumu hiç değiştirmedi.2000 yılında babam emekli oldu.Devlet memuru babamın aldığı cuzi emeklilik parasına ben katkıda bulunarak bir ev aldık .3 yıl içinde borçlarını bitirdik.Ev annemin üzerine.Babama güvenemedik çünkü alkol sınırlarını zorlayan biriydi ve ne yapacağını bilemediğimizden annemin üzerine yaptık.Geçimsizlikleri devam etmekte ve aynı evde olmalarına rağmen 1.5 yıldır birbirleriyle konuşmuyorlar.Geçen hafta yine kopan bir şiddetli geçimsizlik olayından sonra boşanma işlemlerine başlatmaya karar verdik.Babam boşanmaya yanaşıyor ancak mahkemede boşanmak istemiyorum diyeceğini biliyorum çünkü 4 yıla yakın zamandır evde oturuyor ve kimsenin kendisine karışmasını istemiyor.Benim rahatım yerinde diyor istemeyen gider diyor ama evin yükünü annem çekiyor.Annem de çalışıyor tabi mecburen.
Şimdi annem ve babam boşandığında tek mal varlıkları olan ev kime kalır?Kimin evde kalacağını mahkeme mi karar verir?Yoksa satılıp 2 taraf arasında pay mı edilir?
Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim...
-
Benzer bir konuda "uw" tarafından 29 Haziran 2004 tarihinde sorulan "mal paylaşımının nasıl yapılacağı" husundaki soruyu daha önce cevaplandırmıştık. Sanırım sizin sorunuza da cevap teşkil edebilir.
DeFacto