-
Nafaka arttırımı
Geçen sene anlaşmalı bir boşanma davası sonucunda 350 ytl nafaka ödemeyi kabul ettim.Mahkeme ilamında artışa dair bir hüküm bulunmamaktadır.İki avukat arkadaşdan değişik yorumlar aldım.Ben memur maaşı ile geçinmekteyim.Artış yapmak zorundamıyım?Zorunda isem bu oran memur maaş artış oranımı,TÜFE mi,nedir?Herhangibir içtihata ulaşamadım yardımcı olursanız sevinirim.
-
Re: Nafaka arttırımı
Bu durumda hakim sizin ve eski eşinizin ekonomik durumunuzu, yaşam şartlarınızı inceleyecek ve ona göre karar verecektir. Ancak siz 350 YTL gibi günün koşullarına göre yüksek bir rakam veriyorsunuz. Bu nafakanın yeteceği düşüncesindeyim...Bu nafakanın artırılması için eski eşinizin nafakanın artırılması davası açması gerekir sonuç hakimin taktirine bağlıdır.
-
Eşiniz nafakanın artırımı talebinde ise Eşinizin size nafaka artırımı için dava açması gereklidir. Bunun dışında nafakayı artırmak yasal zorunluluğunuz yok. Siz daha fazla takdir ederseniz de buna engel bir durum da yoktur.
-
nafaka artırımın tek yolu dava açmakmıdır. boşanma ilamında her yıl tefe-tüfe oranında artış yapılıyor diye karar varsa ve karşı taraf nafakasının icra yolu ile yapıyorsa ilgili icra dairesine nafakayı artık şu kadar tahsil edin diye talep ederse ve bu talep nafaka verence itiraz edilmeyerek kabul edilirse hukuk dışı bir yolmu olur bu durum..
-
Mahkeme kararında artış oranı belirlenmiş ise, ayrıca bir dava açılmaksızın, bu orandan doğan nafaka farkı için icra takibi yapılabilir.