-
Boşanma ile ilgili
Yaklaşık 7 yıldır eşimden ayrı çocuklarımla yaşamaktayım, ancak eşim boşanma taraftarı değil ve de maddi ya da manevi hiçbir katkısı da yoktur. Yaşadığı adreside tam olarak bilmemekteyim, ekonomik olarak da zor durumda olduğumdan ne yapacağımı bilmiyorum
lütfen yardıcı olabilirmisiniz... ne yapmam gerekiyor
şimdiden çok teşekkürler....
-
Re: Boşanma ile ilgili
SLM LAR;TCK nın ilgili maddesi gereğince ;Aile hukukundan doğan bakım,egitim veya destek olma yükümlülüğünü yerine getirmeyen kişi,şikayet üzerine 1 yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılır.savcılığa şikayet nedenlerinizi içeren dilekçe vererek adli işlemleri başlatabilirsiniz.Ancak bu suçun oluşması için terk olgusunun gerçekleşmemesi gerekir aksi taktirde terk suçu oluşur 3 aydan 2 yıla kadar hapisle cezalandırılır.
Ayrıca kendiniz ve çocuklarınız için tedbir ve iştirak nafakası davası açabilirsiniz.Zaten evliliğiniz fiilen bitmiş bulunmakta aile yükümlülüğnü yerine getirmeyen 7 yıldır eve uğramayan kocanız hakkında terk nedeniyle boşanma davası açabilirsiniz.BU sebebe dayandığınız takdirde eşinize öncelikle eve dönmesi için çagrı yapılır süreç olarak 6 ay gibi bekleme süreniz var ondan sonra dava açılır.
yada şiddetli geçimsizlik nedenine dayanarak dava açabilirsiniz.o zaman 6 ay beklemenize gerek olmaz.Eşinizin adresi bilinmezse ilanen tebliğ yapılır.
-
cilem666 verdiğiniz bilgiler için çok teşekkürler peki Adli yardımlaşma kurumu diye bir bölüm varmış burada ücretsiz bir şekilde ihtiyacı olanlara yardım ediliyormuş bunun hakkında bir bilginiz varmı acaba?
en kısa sürede boşanma davasını nasıl sonuçlarım cevaplar için şimdiden tesekkürler
-
TBB Adli Yardım Yönetmeliği
Adli Yardım İstemi
Madde 5 — Adli yardım istemi, hizmetin görüleceği yer adli yardım bürosuna ve temsilciliklerine yapılır...
Adli yardım bürosu ve temsilcilikleri, istem sahibinden gerekli bilgi ve belgeleri ister, istemin haklılığı konusunda uygun bulacağı araştırmayı yapar, gerektiğinde karar verir....( Burada istenecek belgeler adli yardıma muhtaç olmanızı gerektiren belgelerdir. Muhtarlıktan alınacak fakirlik belgesi gibi)
Talebinizin kabulü halinde ayrıca ileriki bir tarihte adli yardıma muhtaç olmadığınız herhangi bir şekilde anlaşılırsa Baronun avukata ödediği vekalet ücretinin 2 katını ve yapılan masrafları Baroya ödemeyi taahhüt edersiniz. Bu konuda bir belge imzalarsınız.
Bundan sonra vekaletnameyi çıkararak davanız için görevlendirilen avukata verirsiniz.
Davanız çekişmeli boşanma olacağı için ne zaman biteceği belli olmaz.
Adli yardımdan faydalanmak ve daha geniş ve sağlıklı bilgi için bulunduğunuz yerin Baro Adli Yardım Bürosuna başvurunuz.
Saygılarımla
-
Evi terk için 6 ay beklemesine gerek yok, zaten 7 yıldır koca terk etmiş, noterden ihtar çekildikten 2 ay sonra dava açma hakkı var.
Evi terkten 4 ay geçtikten sonra noterden evi terk için ihtar çekilir, 2 ay içinde koca dönmezse "evi terk"ten boşanma davası açma hakkı kazanılır. Bu durumda koca tam kusurlu olur, eş ve çocuklar yoksulluk ve iştirak nafakasına hak kazanır.
Tabii koca ortada olmadığı için tebligat nereye yapılacak ayrı mesele.
-
çok teşekkürler verdiğiniz bilgiler için..