-
Şirket türü?
Hizmet sektöründe faaliyet gösteren bir firmada çalışmaktayım. İşlerin gelişimi ve hatta işlerin yarısını ben yapmaktayım. Bu konuda bir ortaklık anlaşması yapmak istiyoruz. Şuan firma "şahıs işletmesi" olarak kurulmuş durumda. Yasal olarak kendime ait haklar olsun istiyorum. Bunu nasıl yapabiliriz en kısa ve en maliyetsiz yoldan? Limited, kollektif, adi ortaklık vs hangisini, nasıl gerçekleştirebiliriz?
-
Re: Şirket türü?
Kendinize ait ne tür haklar olmasını istiyorsunuz? Daha verimli cevaplar verebilmemiz için konuyu açar mısınız?
Maliyet bakımından ise,adi ortaklıkta masraf söz konusu olmayacaktır,zaten kurulu olan işletmeniz başka ortakların katılımıyla adi ortaklık(adi şirket) halini alacaktır,bunun için sözleşme yeterlidir.
Diğer şirket türleri için,ticaret sicili işlemleri ve noter işlemleri dolayısıyla birtakım masraflar olacaktır.
-
En kısa ve masrafsız yol .
Bir sözleşme ile kardan % x kadar pay almaktır.
Şirkete ortak olursanız sorumluluklarınız doğar.
% x Vergi Sonrası net kar üzerinden hesaplanacaktır demeniz yararınıza olacaktır.
-
Bana göre en kısa ve en masrafsız yol sözleşme yapmaktır. Ancak sözleşmenin hükümleri ne olmalıdır. hangi kuralları koymak gerekir. taraflar sözleşmenin gereklerini yerine getirmez ise ne yapmak gerekir gibi bir dolu soruya cevap verebilecek şekilde sözleşmeyi kendi başınıza yapmaya çalıştınızda masrafsız diye çıktığınız yol pahallıya mal olabilir. Belki bu konuda profosyonel bir destek almanız. Avukat bir arkadaşımızdan profosyonel yardım almanız en kısa en masrafsız bir yol olarak görülmelidir