1Eşimle nisanda evlendim,2.5 Ay evli kaldıktan sonra evi terk ederek babasının yanına gitti.Eşimi almak için babasının evine gidince kardeşleri kavga çıkardı,bende savcılığa şikayette bulundum. Eşim fikren anlaşamama ve şiddetli geçimsizliği beyan ederek 20 milyar maddi ve 20 milyar manevi tazminat istediğini belirterek boşanma davasıaçti.
2Bende dava dilekçesine karşı sorunların kendisine ait olduğunu....,evi kendisinin terk ettiğini,eşimi almağa gidince kavga çıkıp savcılığa şikayette bulunduğuma dair cevap dilekçesi yazdim.
3Evlendiğim zaman işşizdim( şu andadaçalışmıyorum).Babamın yanında üst katta kalıyorduk,kendime ait ne bir dairem,eşyam,param var bunuda dilekçemde belirttim.Babamın yanında kalıyorum.
4Geçen hafta duruşma oldu.Hakime boşanmayı kabul ettiğimi yannız işşiz olduğumu gelirim olmadığını babamın yanında kaldığımı maddi ve manevi tazminatı ödeyecek durumum olmadığını beyan ettim.
5Hakim şahitlerin dinlenmesini,ilerde artırma ve eksitmek üzere 100 ytl tedbir nafakasının dava tarihinden geçerli olmak üzere davacıya verilmesini belirterek duruşmayı erteledi.
Sorularım 1:Evi terkeden kendisi ve işşizim sigortam yok hakim tedbir nafakası talep edebilirmi,buna itarazda(sözlü veya yazılı) bulunabilirmiğim.Çünkü bunu ödeyecek imkanım yok
Sorularım 2:Tedbir nafakasında neye göre karar veriyor(eğer şartsa indirim talep edebilirmiğim.
Sorularım 3:Tedbir nafakası hacız yoluğla nasıl alabılırmı,babamın yanında kalıyorum evim,eşyam,param yok devlet araştirabilir.
Sorularım 4:Maddi ve manevi tazminat (40milyar) içinde hakim eşime verilmesi için (işşizliğime ve param,eşyam,evim) olmamasına rağmen karar verirmi? verirse itiraz veya indirim talep edebilirmiğim
Sorularım 5:Maddi ve manevi tazminati hacizle alabilirlermi babamın yanında kalıyorum
Yukardakı konularla ilgili bana yardımcı olabilirseniz çok sevinirim. Cevabinizi bekliyorum.Teşekkürler.