Kooperatif hukuku, yakıt parası hakkında
kooperatifler hakkında hiç bilgim olmadığı için sizlerin bilgi ve tecrübesine ihtiyacım var arkadaşlar;
sorum
1-tek binadan oluşan bir site kooperatifi sadece karkas olarak yapılmasına karar verilmiş,içerisi kat maliki tarafından yapılacak,fakat maddi durumu iyi olan kat maliklerinden bazıları dairesini bitermiş olup iskan ruhsatı alınmadığı halde binada ikamet etmeye başlamıştır.böyle bir durumda dairesini henüz biterememiş inşaat halindeki kat malikinden icra yolu ile yakıt parası alınabirmi
2-kat malikinin böyle bir durumda icra müdürlüğüne itiraz etme hakkı saklımıdır?
3- henüz kooperatif fesih edilmeden bir site yönetimi oluşturulmuş.
şimdiden hepinize teşekkürlerimi sunuyorum..
Re: Kooperatif hukuku, yakıt parası hakkında
saygıdeğer hukuki.net üyeleri ve yöneticileri perşembe gününe kadar icra müdürlüğüne itiraz etmem gerekiyor bunedenden ötürü yardım ve önerilerinizi acilen bekliyorum saygılar...
Bilindiği gibi belediyeden inşaat ruhsatı almadan oturulan konut kaçak durumdadır. Belediyenin imar mevzuatına aykırıdır.Bununla birlikte bu aykırılıktan ötürü belediye 6183 sayılı kanuna göre para cezası tahaakuk ettirir. bu sebeplerden ötürü değil icra müdürlüğü kanalıyla aidat parası tahsil etmek hiçbir şekilde hak idda edemezsiniz. İlgili kanuna göre mutalaka belediye encümenliğinden ruhsat izni alınması gerekir busebeple belkide ileride konut yıkılma aşamasına bile gelebilir.Kooperatifler kanununa göre kooperatif fesh edilmeden site yönetimi oluşturulamaz.
verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim.