Memur için işe gidiş-geliş imza defteri-Disiplin soruşturması
Merhaba,
Ben bir üniversitenin meslek yüksekokulunda araştırma görevlisi olarak çalışıyorum. Müdürün bana olan husumeti nedeniyle, üzerimde bazı yıldırma politikaları uygulanıyor.
Bunlardan birisi, şahsımdan işe geliş-gidiş imza defterini imzalamam istendi. Ben de buna karşı çıktım. Bunun işyerinde başka personele uygulanmadığını, keyfi olarak ayrımcılık yapıldığını ve işe geliş-gidiş saatlerinin kendisine yakın olan personel tarafından uyulmadığını söyledim. Eğer soruşturma açılırsa, ne gibi hakkım var. Diğer personelinde yoklama defterini imzalamasını istiyebilir miyim?
Yoksa bu tamamen keyfi olarak uygulanabilir mi?
Saygılar,
Turgut Şimşek
Re: Memur için işe gidiş-geliş imza defteri-Disiplin soruşturması
Merhaba,
Y.Ö.K hukuk müşavirliğini aradım. Durumu anlattım, bunun anayasanın eşitlik ilkesine aykırı olduğunu söylediler. Benden dilekçe ile daire başkanlığına başvurmamı istediler. Bunun için meslek yüksekokulundan dilekçe ile benim şahsım için gönderilen yazıyı-şahsım için özel açılan mesai yoklama tebligatı- istedim. Bana bu yazıyı kabul etmediğim için vermiyorlar. Ne yapabilirim?
Re: Memur için işe gidiş-geliş imza defteri-Disiplin soruşturması
Merhaba,
Kişiye özel imza defteri uygulamasını rektörlüğe sözlü şikayet ettim ve tek benim için açılan imza defter kalktı. Böyle bir uygulama daha önce bir okutman arkadışımız için yapılmıştı(husumet nedeniyle) ve bu yüzden en küçük işe geç kalması bile onun için disiplin soruşturmasına yol açtı. Üniversite bu disiplin cezalarını bahane ederek sözleşmesine son verdi. İdare ise kendisine 657'nin bu kanunu verdiğini söylüyor. Bu konuda Y.Ö.K görüş istedim.
Tek bir kişi için imza defteri açılması akademik personel için ayrımcılığa girmiyor mu? Bu konu daha önce istismar edildi ve bu yüzden okutman arkadaşımızın işine son verildi. Bu uygulamayı idare mahkemesine götürmek istiyorum, bunu bir iki avukata danıştım. Kendileri böyle bir uygulamanın (toplu imza defteri değil de, tek bir kişi için imza defteri açılması) memur arasında ayrımcılığa girdiğini söylediler.
Sizin fikirleriniz bu konuda nedir?