x banka tarafından davalı olan esim mal beyanında bulunmadı.Mal beyanında bulununca hacız kararı kalkar mı odemeyi kabul ederse ve ya bundan surec nasıl işler .TSK...
Printable View
x banka tarafından davalı olan esim mal beyanında bulunmadı.Mal beyanında bulununca hacız kararı kalkar mı odemeyi kabul ederse ve ya bundan surec nasıl işler .TSK...
Mal beyanında bulunmak haczi kaldıran bir unsur değildir. Ancak mal beyanında bulunulmaması ve bunun üzerine yapılan şikayet halinde 10 günlük tazyik hapsiyle karşı karşıyla kalabilirsiniz. Ancak mal beyanında bulunduğunuz an bu ceza sona erer. Haczin kalkması için ise ya borcun tamamını ödemeniz ya da karşı taraf avukatı ile anlaşmanız gerekecektir. Borcun tamamını öderseniz icra müdürüne başvurarak haciz kararının kalkmasını, eğer mallarınız muhafaza altına alındı ise hacizli malın tarafınıza iadesini talep edebilirsiniz. kolay gelsin
Cevabiniz icin tsk
Mal beyanında bulunduğunuz anda bu ceza sona ermez.Mal beyanında bulunduğunuz anda cezanın sona ermesi amme alacaklarında mümkündür.
Slm lar ;mal beyanında bulunmayan borçlu ,alacaklının talebi üzerine beyanda bulununcaya kadar icra mahkemesi hakimi tarafından bir defaya mahsus olmak üzere hapisle tazyik olunur.
Burda kanunun lafzından anlaşıldığı gibi siz mal beyanında bulunursanız hapis cezasıyla karşı karşı gelmezsiniz.Amaç mal beyanınında bulunmanız.Geçim kaynaklarını ve ödemeyi ne şekilde yapacağınızı içeren dilekçeyi biran önce ibraz edin.
Hukukçu görüşüne itibar etmenizi öneririm.
merhaba benim bir sorum olacak çalıştığım gazete hakkında açılan bir dava sonucu manevi tazminat kararı alınmış (ben gazeteden 1 yıl önce ayrıldım) işyeri sahibi ödeme yapmamış ve icradan mal beyanı istendi ancak işyeri sahibi icra yazısını görünce ödemeyi yapmış bu durumda yine de mal beyanında bulunmam gerekli mi borcun tamamı ödenmiş
Sayın Avukat Ergün Vardar ;
Hukukçu görüşüne itibar etmenizi öneririm cümlesiyle ne amaçladığınızı merak ettim doğrusu !!!
ben özel bir şirkette ssk lı olarak calışıyorum maaşımın yattığı bankadan kredi kullandım maaş yatınca otomatık olarak kesiliyor ayrıca bir kefillik yüzünden maaşımın 4/1 ine ve tüm alacaklarıma nema vergi iadesi fazla mesai ve ikramiyelerime el konulması için bir yazı geldi icra dairesinden ben ikisini aynı anda ödediğimde elime kalan parayla gecımımı sağlayamam nasıl bir yol izlemem gerekir saygılarımla
Sayın Esra;
Borç ödendiyse mal beyanında bulunmaya gerek yoktur. Kolay gelsin
Saygılarımla