İnternet üzerinden kişisel hakaret
Merhaba,
Ben internet sitesi üzerinden isim kullanılarak yapilan kişisel hakaret durumu üzerine bilgi almak istiyordum.
Eksisözlük vb. sitelerde isim soyad altina yazilan hakaretler sonucu, moderasyona atilan emaillere ragmen hala bu yazilar silinmiyorsa ve kisiye rahatsizlik verme boyutuna gelmisse, bunu mahkemeye dilekce verme ve bu rahatsizligi ifade sonucu bir gelisim saglanabilir mi? Böyle bir hakkim var mi?
Takma isim degil, gercek isim ve soyad altinda yazilmis olup, sosyal yasamimi da etkilemekte. Okuyan insanlar oldugu icin bu etki artmakta.
Bu konuda rahatsizligimi hangi hukuki yolla giderebilirim? Cabalarim sonuca ualsir mi?
Cevap yazarsaniz cok sevinirim.
Teşekkürler.
Re: Internet Üzerinden Kişisel Hakaret
Eğer kişilik haklarınıza internet yoluyla saldırı gerçekleşmişse, delilleri ile birlikte Cumhuriyet Savcılığı'na şikayet hakkınızı kullanabilirsiniz.
Re: İnternet üzerinden kişisel hakaret
Cevap icin tesekkürler ama özellikle merak ettigim su;
Bu sitede adimin altindaki yazilarin silinmesinden cok, bir daha bu sitede benim adimin gecmemesi istegi. Böyle bir hakkim var mi yasal olarak? Ya da dilekce verdigim takdirde, ise yarar bir caba mi olacaktir bu? En azindan hakaret icersin icermesin, asagilayici olan her tür yaziyi ismim altindan kaldirtmak?
TMK Madde 26.- Adının kullanılması çekişmeli olan kişi, hakkının tespitini dava edebilir.
Adı haksız olarak kullanılan kişi buna son verilmesini; haksız kullanan kusurlu ise ayrıca maddî zararının giderilmesini ve uğradığı haksızlığın niteliği gerektiriyorsa manevî tazminat ödenmesini isteyebilir.
Bir soruda ben eklemek istiyorum direk nick ile üye olduğumuz için ip adreslerimizde delil olarak kullanıla bilirmi
ip adresi tespit için de delil olarak da kullanılabilir.