20 gün önce babam vefat etti.tapu için yapmam gereken işlemler hakkında bilginize ıhtiyacım var lütfen yardım edin.
Printable View
20 gün önce babam vefat etti.tapu için yapmam gereken işlemler hakkında bilginize ıhtiyacım var lütfen yardım edin.
veraset işleri için öncelikle nüfus müdürlüğünden vukuatlı nüfus belgesi alacaksınız. Babanızın nüfus bilgileri ile nüfus dairesine gidip alabilirsiniz. Sonra sulh hukuk mahkemesine bu belge ile veraset ilamı almak için dava açacaksınız.
Veraset ilamını aldıktan sonra menkul ve gayrimenkullerin bulunduğu yerlere gider mirasınızı diğer mirasçılarla birlikte alırsınız.
peki veresat ilanı nasıl çıkar mahkemede yardımcı olurlarmı.bi dilekçe filanmı vermem gerekiyo verılıyosa buna benzer bi dilkçe örnegi varmı .ilgin için tesekkür ederım.
hersey ıçin çok teşekkür ederım .iyikı varsınız
öncelikle bu hizmetten dolayı herkese tşk edrm özelliklede av. arkadaşlara şimdi benim durumum şöyle biz 2 kız kardeşiz ve ikimizde reşitiz bundan 53 gün önce annemi kaybettik 1. si annemin bağkurda 10 yıllık pirim yatırılmışlığ var bana ve kardeşime bağkurdan nasıl maaş bağlanır??? 2. si annemin bankada bi miktar parası var biz bu parayı babam ben kardeşim bölüşecekmişiz bu nasıl olacak banka mevduatı nedir bu konuda diğer bu sorum ise biz kardeşim ben annem babamdan ayrı yaşıyourz 7 yıldır ikemetgahımızda ayrı bi yerde zaten ama annemle babam resmi nikahlı idi biz şimdi bu bankada ki paradan babamı mahrum bırakabilr miyiz HUKUKTA BUNA YER VAR MI babamı mahkemeye verirsek babamın payını almasını engelleyebilir miyiz??? BİR AV. ARKADAŞTAN DAN CEVAP GELİRSE ÇOK SEVİNİRİM DAVA YOLU AÇIKSA DAVA AÇACAĞIM VE ANKARA DA OTURUYORUM CVP VEREN ANKARA LI AV. ARKADAŞA DAVAYI VEREBİLİRİM TEŞEKKÜR EDİYORUM ...
Babanızla anneniz hala evliyse babanız da mirasçıdır.
Eşe 1/4, size ve kardeşinize 3/8'er pay düşer.
Sadece banka hesabı değil, annenizden kalan bütün mallar için böyledir.
Önce mirasçılardan biri veraset ilamı için mahkemeye başvurmalıdır. Veraset ilamında yukarıda ifade ettiğim paylar gösterilecektir.
Ardından mirasçılar olarak annenizin mal varlığını gösteren bir veraset ve intikal vergisi beyannamesi vermeniz gerekmektedir. Bu beyannameye göre ödeyeceğiniz vergi belirlenir. Kişi başı 96 bin YTL'ye kadar olan pay vergiden muaf. Bundan sonra kişi başı ilk 150 bin YTL'lik kısım için %1 vergi ödemeniz lazım. Daha fazlası için yüzdeler artarak gidiyor.
Bağkurdan yetim maaşı alıyor olmanız için bekar ve çalışmıyor olmanız lazım.
Ayrıca annenizin maaşa hak kazanmış olması lazım. Bunun için veraset ilamını çıkardıktan sonra Bağkura başvurun.
Çok teşekkür ederim Sdt23. Biz babama pay vermek istemiyoruz.Bunu nasıl sağlarız?Yardımcı olurmusunuz?Bana net bilgi verrirmisiniz?
Sn.urtyle;küçük harfle yazılanları da anlayabilecek kişilerin bulunduğu bir siteye yazıyorsunuz.Lütfen büyük harfle yazmaktan vazgeçin.
Aynı soruyu 6kez daha tekrarlamışsınız,tekrar forum kirliliği ve konu bütünlüğünü bozmaktan başka bir sonuç doğurmamaktadır.Diğer 6 tekrarınız silinmiştir.Lütfen tekrar yapmayınız.
Üye olurken kabul ettiğiniz,neredeyse tamamını ihlal ettiğiniz forum kurallarına göre iletilerinizde yazım kurallarına uymanız da gerekmektedir,lütfen yazım kurallarına uyunuz.Forum kurallarını incelemenizi rica ediyorum.
Babanız annenizin yasal mirasçısıdır.Annenizin ölümünde babanızın suçu yoksa eğer,hiç bir şekilde babanızın miras hakkından yararlanmasını engelleyemezsiniz.
sayın Erdoğan bey uyarıalrınızı dikkate alacağım tşk ederim. Biz babamdan 7 yıldır ayrı yaşıyoruz resmi ikematgahımızda ayrı babam babalık görevini yapmadığı için bu haktan mahrum kalmasını istiyoruz bunun bir yolu yok mu yani sizce