Tazminat alarak ayrıldım ancak, geriye dönebilirmiyim?
Arkadaşlar, Ben 89 yılında sınavla, Kamuda hizmet akidli olarak işe başladım. 94 5 Nisan kararlarından sonra 95 Ocak ayından itibaren senelik çalışma günlerimiz azaltıldı (3-4-5 ay ücretsiz izine çıkarıldık). Kesintili çalışmak nedeniyle kendi isteğimle ve kıdem tazminatımı alarak 96 yılı Mart ayında işten ayrıldım. Tekrar Kamudaki işime dönebilme imkanı varmı? Burada cvp bulabilirsem Hukuki girişimde bulunmak istiyorum. Şimdiden teşekkürler...
Re: Tazminat alarak ayrıldım ancak, geriye dönebilirmiyim?
Bahsettiğiniz işte daha önce hiç çalışmamış biriyle aynı haklara sahipsiniz elbette.İstediğiniz yere iş bavurusunda bulunabilme özgürlüğünüz var.Tabii işvereninizin de gerekli şartları sağlamış olmanız durumunda bile kimi işe alacağını seçme özgürlüğü var.
saygılarımla
Re: Tazminat alarak ayrıldım ancak, geriye dönebilirmiyim?
Alıntı:
naciguler rumuzlu üyeden alıntı
Arkadaşlar, Ben 89 yılında sınavla, Kamuda hizmet akidli olarak işe başladım. 94 5 Nisan kararlarından sonra 95 Ocak ayından itibaren senelik çalışma günlerimiz azaltıldı (3-4-5 ay ücretsiz izine çıkarıldık). Kesintili çalışmak nedeniyle kendi isteğimle ve kıdem tazminatımı alarak 96 yılı Mart ayında işten ayrıldım. Tekrar Kamudaki işime dönebilme imkanı varmı? Burada cvp bulabilirsem Hukuki girişimde bulunmak istiyorum. Şimdiden teşekkürler...
Tekrar işe girmenizi sağlayack hukuki bir prosedür yok. Ancak kamu işyerlerinde hukuki perosedür olmasa da başka yollarla sıfırdan başlayan yeni bir iş sözleşmesi ile girmeniz mümkün. Selam.